Vrancea din nou ROȘIE! Oprișan și Bacinschi ne conduc încă 4 ani! USL a câștigat detașat alegerile în Vrancea și în Focșani!!!

* 55% dintre vrânceni au mers la vot * Partidul Poporului – Dan Diaconescu marea surpriză a scrutinului * Aveți mai jos declarația candidatului USL la președinția CJ Vrancea, Marian Oprișan *

“În această seară doresc să le mulţumesc vrâncenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o mie şi USL. Încrederea vrâncenilor mă onorează dar, în egală măsură mă obligă să lupt pentru proiectele pe care le-am prezentat în perioada campaniei electorale.
Astăzi am declarat că am votat pentru relansarea economiei României şi pentru relansarea economiei Vrancei. Am mai declarat că am votat pentru viitorul copiilor din această ţară şi pentru ca românii să-şi recâştige deminitatea călcată în picioare mult prea mult timp de PDL, care a tăiat salariile oamenilor, a impozitat pensiile, a închis şcoli şi spitale şi i-a lăsat pe români fără medicamente. Astăzi, 10 iunie s-a făcut dreptate!
Pentru noi, vrâncenii, votul de astăzi înseamnă nu doar recâştigarea demnităţii ci înseamnă un vot acordat Vrancei Puternice! Iar când spun Vrancea Puternică, mă refer la un judeţ care să devină un punct de referinţă în cadrul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est. În perioada 2000-2004, când PSD a condus România, am gândit pentru Vrancea cele mai importante proiecte prin care judeţul nostru devenea unul strategic în ceea ce priveşte transporturile. Acum a venit timpul să ducem acest proiect la bun sfârşit, iar altele să înceapă.
Pe 1 iunie l-am invitat în Vrancea pe ministrul transporturilor, Ovidiu Silaghi căruia i-am cerut sprijin pentru finalizarea drumului naţional 2 D! Am obţinut acest sprijin şi lucrările, pe care PDL le-a stopat mai bine de un an de zile, vor reîncepe. Vom finaliza DN 2 D şi vom face din Vrancea un nod de legătură între Dobrogea şi Ardeal. Totodată, finalizarea DN 2 D şi reabilitarea DN 2 L Soveja-Coaşa-Lepşa vor pune şi mai mult în valoare, din punct de vedere turistic, această zonă minunată!
Vrancea Puternică nu înseamnă doar reabilitarea infrastructurii rutiere existente! Avem nevoie de autostrăzi care să ne unească cu Uniunea Europeană, dar şi cu Moldova şi Ţara Românească. Cred că Autostrada Moldova are şansa să devină realitate în câţiva ani de zile. Ca reprezentant legal şi constituţional al vrâncenilor îmi doresc ca un număr cât mai mare de concetăţeni care acum se află la muncă în Italia, Spania, Anglia sau în alte colţuri ale Europei să poată ajunge cât mai repede acasă. Din acest motiv vreau, ca în baza unei cooperări cu judeţele Galaţi, Brăila şi Buzău să putem pune temeliile unui aeroport de mici dimensiuni la limita dintre cele patru judeţe. Aşa vom putea crea facilităţi pentru concetăţenii noştri, dar vom crea şi noi oportunităţi de dezvoltare în regiunea noastră.
Vrancea Puternică înseamnă şi finalizarea proiectelor pe care Consiliul Judeţean le derulează în prezent. Dacă mă refer la Vrancea Curată, mă refer la un judeţ în care deşeurile menajere vor fi gestionate în conformitate cu normele europene şi în armonie cu mediul şi protejarea acestuia. Dacă mă refer la VranceAqua atunci mă refer la reabilitarea şi crearea de noi reţele de apă şi canalizare pentru locuitorii din municipiile Focşani şi Adjud, oraşele Panciu, Odobeşti şi Mărăşeşti şi comunele Goleşti, Cîmpineanca şi Homocea. Pe lângă reţelele de apă şi canal, în toate aceste localităţi vom construi şi staţii de epurare, urmând aceleaşi principii de protecţie a mediului.
Vrancea Puternică mai înseamnă şi reabilitarea tuturor mausoleelor pe care înaintaşii noştri le-au construit în judeţ în cinstea eroilor neamului căzuţi în luptele istorice din Primul Război Mondial! Mausoleul de la Focşani, Mausoleul de la Mărăşeşti, Mausoleul de la Mărăşti şi Mausoleul Soveja sunt aproape restaurate şi urmează a fi introduse în circuitul turistic. Sper că atunci când lucrările se vor finaliza, pragul mausoleelor să fie trecut de cât mai mulţi elevi! Copiii noştri trebuie să ştie istoria neamului nostru şi trebuie să ştie sacrificiul de sânge pe care înaintaşii noştri, mulţi dintre ei tineri a căror viaţă abia începuse, l-au făcut pentru generaţiile viitoare.
Vrancea Puternică înseamnă şi o nouă viziune, o nouă abordare a administraţiei, a funcţionarilor publici. În această seară vreau să le transmit tuturor celor care lucrează în administraţie, primari şi directori de servicii publice deconcentrate că noi suntem servitorii cetăţenilor şi nu stăpânii lor, iar în judeţul Vrancea umilirea cetăţeanului care trece pragul unei instituţii publice a luat sfârşit. Cine nu înţelege acest lucru va pleca din administraţia publică! În Vrancea, legea trebuie să fie puternică, ea nu trebuie lăsata la liberul arbitru al fiecăruia, iar cine nu va înţelege acest lucru va trebui să plece, să lase locul adevăraţilor profesionişti.
În încheiere, vreau să vă mai spun că Vrancea Puternică înseamnă demararea proiectelor despre care eu şi echipa USL am vorbit în ultimele luni de zile. Mă refer aici la crearea de noi locuri de muncă, dar şi la crearea unor baze sportive şi de agrement pentru locuitorii din jurul municipiului Focşani.
Zilele acestea Focşaniul va împlini 150 de ani de la unire şi eu cred că acest eveniment trebuie să redeschidă drumul pentru ca oraşul nostru să devină un simbol al unirii vrâncenilor! Prea mult timp am fost dezbinaţi! În acestă seară dragostea şi adevărul au învins ura, minciuna şi teroarea PDL”, a declarat Marian Oprișan, cu puțin timp înainte de finalizare numărării voturilor.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.