Elevii au sărbătorit Ziua Națională la Centrul Cultural Vrancea, Biblioteca Județeană și Inspectoratul Școlar!

Cu ocazia Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie, Consiliul Judeţean Vrancea, prin Centrul Cultural Vrancea, a organizat marți, ora 18.00, în pinacoteca instituției, un eveniment cultural-artistic marcat prin muzică și expoziție de design-vestimentar. Centrul Cultural Vrancea a oferit invitaților un program muzical, interpretat de cursanții Școlii Populare de Artă, de la clasele: Acordeon, Chitară, Pian, Vioară și Canto muzică ușoară. Cursanții clasei Design-vestimentar au expus, pe simeze, schițe de design vestimentar folosind simboluri și culori ale drapelului național!

* Elevii de la Școala Gimnazială Milcovul au fost oaspeții Bibliotecii Județene *

Ieri, 29 noiembrie 2022, a avut loc cea de-a treia și ultima întâlnire cu școlarii, în cadrul proiectului „Azi am fost la bibliotecă!”. Elevii clasei I de la Școala Gimnazială Milcovul, au fost însoțiți de prof. învățământ primar Valerica Drîmbă.

„Fiind în prag de mare sărbătoare, am ales să dedicăm acest atelier Zilei Naționale a României. Într-o atmosferă încărcată de emoție, copiii au recitat poezii închinate Marii Uniri de la 1918, apoi au ascultat Legenda Tricolorului. În continuare, pentru a marca și mai mult acest eveniment important, școlarii au realizat Drapelul României sub formă de puzzle, mânuind cu grijă și îndemânare hârtia creponată. Și cum toți copiii iubesc surprizele, atelierul s-a încheiat cu o tombolă veselă, fiecare școlărel fiind răsplătit cu câte o diplomă și un premiu surpriză“, ne-a transmis conducerea Bibliotecii Județene D. ZAMFIRESCU.

* Ziua Națională a României sărbătorită și la ISJ Vrancea *

„Ziua Națională a României reprezintă pentru noi toți un prilej de cinstire a memoriei celor care au reușit să ducă la îndeplinire idealul de unire. Actul istoric de la 1 Decembrie 1918 a devenit Sărbătoare Națională a Românilor, simbolizând încheierea unui efort național: desăvârșirea unității de Neam a tuturor Românilor. La ceas de Sărbătoare Națională, ne plecăm smeriți și aducem un omagiu jertfei înaintașilor, recunoștință către toți cei care au avut în gând și în faptă ROMÂNIA MARE!“, a fost mesajul conducerii ISJ Vrancea.

În semn de prețuire pentru eroii care au înfăptuit Marea Unire, în prima zi a săptămânii în care românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională, în sala de festivități a Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, elevii Liceului de Artă “Gheorghe Tattarescu” din Focșani, coordonați de profesorii Simona Safta, Radu Mocanu, Ioana Mocanu, Teodor Marin, Adina Suflețel și Viorica Cristescu, au susținut un spectacol plin de emoție și sensibilitate, in care muzica și poezia au făcut inimile să vibreze, întărind convingerea că NOI SUNTEM ROMÂNIA.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.