MONOGRAFIA „PANCIU – DE LA ÎNCEPUTURI PÂNĂ ASTĂZI“, LANSATĂ DE ZIUA CULTURII NAȚIONALE!!!

Joi, 15 ianuarie 2015, de la ora 11.00, Casa Orășenească de Cultură Panciu a fost gazda evenimentului de lansare a monografiei „Panciu – de la începuturi până astăzi“, semnată de profesorul Costică Zbârciog.
Evenimentul a făcut parte din manifestările organizate cu ocazia Zilei Culturii Naționale de către Primăria și Casa de Cultură Panciu, împreună cu Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“ și Liceul Teoretic „Ioan Slavici“ Panciu.

Despre carte și autorul ei au vorbit scriitorii Culiță Ioan Ușurelu, redactorul-șef al revistei „Salonul literar“, Radu Borcea, Mariana Rogoz Stratulat și profesoarele Luminița Iliescu și Cornelia Mihaela Milea.
Primarul Iulian Nica a precizat că lansarea monografiei „Panciu – de la începuturi până astăzi“ a avut loc de Ziua Culturii Naționale, întrucât aceasta reprezintă bun prilej pentru promovarea orașului Panciu și a valorilor sale culturale.
„«Panciu – de la începuturi până astăzi» marchează debutul editorial al profesorului Costică Zbârciog. Cartea se alătură celorlalte monografii dedicate orașului Panciu, pe care le completează cu aspecte etnografice și folclorice mai puțin cunoscute publicului larg, fapt ce îi conferă un plus de valoare și o recomandă ca pe o carte care nu trebuie să ne lipsească din bibliotecă. Îl felicit pe domnul Zbârciog pentru această realizare și îi urez multă inspirație pentru alte creații ce sunt convins vor constitui o lectură plăcută pentru toți iubitorii de frumos! “, a declarat Iulian Nica.
Scriitorii prezenți la eveniment l-au omagiat și pe poetul național, Mihai Eminescu, cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la naștere. Aceștia au evocat aspecte inedite din viața și opera marelui poet.
Mihai Eminescu a fost elogiat și în cadrul spectacolului susținut de elevii clasei a V-a, de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici“ și Trupa de Tearu „Protha“, pe scena Casei de Cultură, începând cu ora 17.30. Actorii, împreună cu elevii, au interpretat un colaj poezii din lirica eminesciană. Ulterior, „Protha“ a prezentat piesa de teatru „Mecanica inimii“, după Mathias Malzieu, în regia lui Cătălin Sfîrloagă.

Lasa un comentariu

*

BREAKING NEWS

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.