Dotări cu table interactive și calculatoare noi pentru școlile din Focșani!

* Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a semnat, astăzi, 25 aprilie 2024, contractul pentru achiziția echipamentelor IT realizată în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Focșani” * Elevii unităților școlare din Municipiul Focșani vor avea table interactive și calculatoare noi până la începerea anului școlar 2024-2025 * Vor fi achiziționate și montate echipamente digitale pentru 422 săli de clasă și 25 laboratoare de informatică * Tot în cadrul Proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Focșani”, după Sărbătorile Pascale va începe livrarea mobilierului școlar și a materialelor didactice pentru 345 săli de clasă *

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Rezistență (PNRR), componenta C:15 Educație. Valoarea achiziției este de 9,2 milioane lei, inclusiv TVA. Conform contractului, operatorul economic va avea la dispoziție un termen de maxim 6 luni de zile pentru a livra produsele. Vom fi dotate 422 săli de clasă cu echipamente IT precum tablă interactivă, sistem all-in-one pentru cadrul didactic, sistem de sunet, cameră videoconferință, imprimantă multifuncțională, scanner documente portabil. De asemenea, vor fi asigurate dotările necesare pentru 25 laboratoare de informatică care vor avea tablă interactivă, sisteme all-in-one pentru elev și cadrul didactic, sistem sunet, cameră videoconferință, router wi-fi precum și alte dispozitive și echipamente tehnologice adaptate nevoilor identificate la nivelul fiecărei unități de învățământ. Lista echipamentelor digitale a fost realizată în urma unei analize de nevoi elaborate de către fiecare unitate școlară care a primit avizul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.
Iată lista echipamentelor care vor fi achiziționate în cadrul proiectului:
424 table interactive pentru laboratoare de informatică și sălile de clasă
894 sisteme tip all-in-one
411 sisteme de sunet
373 multifuncționale
345 camere videoconferință
24 routere wi-fi
345 scannere portabile
4 multifuncționale A3
2 switch-uri

Toate echipamentele vor avea o perioadă de garanție de cel puțin 2 ani iar, pe durata contractului și în perioada de garanție, operatorul economic va asigura suportul tehnic și va realiza mentenanța produselor furnizate. Echipamentele vor fi utilizate în scop didactic și vor asigura desfășurarea optimă a procesului educațional în unitățile școlare din Municipiul Focșani.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.