Școala de bani și camionul FLIP la Focșani

* Școala de bani pe roți, primul program itinerant de educație financiară interactivă care se adresează copiilor cu vârste între șapte și 14 ani, a ajuns marți în Focșani * Programul Școala de bani pe roți se desfășoară într-un camion numit FLiP, care a fost amplasat în Grădina Publică, a cărui remorcă modulară s-a transformat într-un loc de joacă cu dotări de ultimă generație, unde traineri specializați oferă ateliere interactive și antrenante câte unui grup format din 15 elevi, timp de 90 de minute *

„Pe parcursul atelierelor, copiii au oportunitatea să exploreze lumea banilor prin jocuri, să înțeleagă care sunt categoriile de cheltuieli, cum se gestionează un buget personal sau alte procese economice globale. FLiP este un camion simpatic care călătorește în toată țara și vrea să ajungă cu atelierele la toți elevii. Este rândul focșănenilor să îl cunoască. Educația financiară este importantă și trebuie sa fie accesibilă tuturor. Rolul programului dezvoltat cu sprijinul trainerilor specializați este să îi învețe pe elevi despre rolul banilor, să devină responsabili cu cheltuirea lor. Totul se face prin joacă, fără definiții plictisitoare și într-un cadrul special care să îi stimuleze creativ”, a declarat Andreea Nicoleta Deliu, Coordonator Școala de bani.

Primii copii din Focșani care au trecut pragul Școlii de bani au fost elevii de clasa a treia din cadrul Școlii Nicolae Iorga, până în prezent, aproape 3000 de copii au participat la atelierele de educație financiară din FLiP în București, Constanța, Tulcea și Galați.

Camionul FLiP va staționa în Focșani, în zona Grădinii Publice (Strada Mihail Kogălniceanu nr. 25), în perioada 10 octombrie – 22 octombrie. Atelierele se desfășoară zilnic, în intervalul orar 10:00 – 20:00, iar înscrierile sunt gratuite. Pentru acestea, cei interesați pot accesa pagina https://www.scoaladebani.ro/peroti/ sau pot suna la numărul de telefon 0725 772 255.

Școala de bani pe Roți este un proiect realizat în parteneriat cu BCR Leasing și Fundația Vodafone România, fiind o componentă a programului național de educație financiară al BCR – Școala de bani, care se adresează copiilor, adolescenților și adulților. În ultimul an, peste 700 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au oferit, până acum, unui număr de 10.000 de români workshopuri de educație financiară, în cadrul proiectului Școala de bani – ore de educație financiară pentru adulți.
Mai multe detalii despre înscrieri se pot obține accesând www.bcr.ro/educatiefinanciara

Lasa un comentariu

*

BREAKING NEWS

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.