Patronii din Focșani și primarul Misăilă, plan de măsuri contra răspândirii COVID-19

* Primarul municipiului, Cristi Misăilă s-a întâlnit astăzi cu patronii firmelor cu număr mare de angajați din Focșani * Mediul de afaceri a avut o serie de solicitări dar a avansat și o serie de măsuri de prevenție a efectelor coronavirusului * Primaria Municipiului Focșani solicită o întâlnire de urgență cu Prefectura Județului Vrancea și conducătorii instituțiilor angrenate în gestionarea situației de urgență *

Astăzi, 16 martie 2020, primarul Cristi Misăilăși reprezentanții unităților subordonate implicate în gestionarea crizei, au avut o primă întâlnire cu marii angajatori din municipiul Focșani.

Solicitările, dar și propunerile de măsuri și soluții ale mediul de afaceri sunt următoarele:

– luarea de măsuri la nivel național pentru blocarea stocurilor de măști de protecție, a dezinfectanților folosiți împotriva virusului COVID-19, precum și blocarea prețurilor acestora.

– informare cu privire la furnizorii existenți pe piață, ce dispun de stocuri reale de echipament de protecție (mănuși, măști etc.), precum și a dezinfectanților folosiți.

– posibilități legale de continuare a transporturilor de produse finite și materii prime din și către Italia, în contextul în care Ungaria a interzis aceste transporturi.

– dispunerea măsurilor de urgență pentru indentificarea tuturor persoanelor care au venit în țară din zonele contaminate, persoane care nu figurează ca fiind în carantină sau în izolare la domiciliu.

– informații cu privire la localitățile din județ unde sunt identificate persoane aflate în carantină sau sunt izolate la domiciliu (unde și care sunt persoanele respective), pentru a putea lua măsuri de protecție a celorlalți angajați ai societății

– măsuri speciale ce permit firmelor de curierat să poată funcționa în regim normal

– numere de telefon speciale unde să se poată suna în situații de urgență la nivel local, în afara celor generale știute la nivel național

– o listă cu dezinfectații autorizați precum și modul de administrare al acestora

– măsuri fiscale și economice concrete privind mediul de afaceri, în contextul blocării fluxului de activitate în domeniul industriei ușoare

– închiderea locurilor de joacă, unităților after-school, baruri, cafenele, precum și alte locuri de petrecere a timpului liber.

– în vederea nerestricționării circulației angajaților de la și înspre domiciliu, marii angajatori sunt dispuși să pună la dispoziția autorităților lista cu numărul de angajați, precum și localitatea de domiciliu a acestora.

Primaria Municipiului Focșani solicită o întâlnire de urgență cu Prefectura Județului Vrancea și conducătorii instituțiilor angrenate în gestionarea situației de urgență: Inspectoratul de Politie Judetean Vrancea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea, Directia de Sanatate Publica Vrancea și Spitalul Județean.

Lasa un comentariu

*

BREAKING NEWS

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.