Militarii l-au comemorat pe primul dirijor al Muzicii Militare a Garnizoanei Focșani

Militarii Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” l-au comemorat ieri, 28 februarie 2023, pe maiorul Lucio VECCHI, primul dirijor al Muzicii Militare a Garnizoanei Focșani, de la a cărui moarte s-au împlinit 93 de ani. Activitatea deschide seria de manifestări dedicate sărbătoririi, la 1 aprilie, a 140 de ani de la înființarea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” și a Muzicii Militare a Garnizoanei Focșani.

Ceremonia, la care au participat comandantul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, general de brigadă Gabriel – Constantin TURCULEȚ, comandantul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactive „Alexandru Ioan Cuza”, colonel Daniel CONDRUZ, comandantul Centrului Militar Zonal „Regele Carol I”, colonel Neculai ȘERBAN, comandanți de batalioane, dar și reprezentanți ai autorităților publice, a avut loc în Cimitirul Nordic din municipiul Focșani, acolo unde dirijorul veteran de război Lucio Vecchi își doarme somnul de veci.

Născut la 13 decembrie 1854, în Italia, Lucio VECHHI pășește pe meleagurile vrâncene la vârsta de 19 ani, cu o trupă de operă, însoțindu-și frații Contardo și Olivier. Cu toate că nu a avut succes și trupa se destramă, Luciu din Focșani, așa cum îl alintau locuitorii orașului, rămâne la Teatrul de Comedie al artistului Ioan Lupescu.

Din 1877, este angajatul Primăriei Orașului Focșani, ocupându-se de organizarea și conducerea Fanfarei, iar la 1 decembrie 1882 își începe activitatea la Regimentul 10 Putna, având termen până la 1 aprilie 1883 să pregătească ceea ce avea să devină Muzica Regimentului 10 Putna.

După o activitate muzicală întinsă pe câteva decenii, se stinge din viață la 28 februarie 1930.

Lasa un comentariu

*

BREAKING NEWS

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.