Conferința “Marriage Tune-Up” pe teme de familie din Palm Springs, California

Palm Springs este un oraș-stațiune în Riverside County, California, situat la 179 km de Los Angeles, 219 km de San Diego și 433 km de  Phoenix, Arizona. Orașul are unele din cele mai renumite terenuri de golf; totodată, întrucât urbea se bucură de un superb peisaj și o climă plăcută, aici se practică înot, tenis, călărie, ciclism și se fac drumeții în deșertul din apropiere și în zonele montane. Palm Springs este unul dintre cele nouă orașe adiacente care alcătuiesc  zona numită Valea Coachella.  Palm Springs este cunoscut sub numele de „locul de joacă al stelelor”, fiind situat la poalele unuia dintre cele mai maiestuoase vârfuri ale munților din sudul Californiei.
Aici, în această frumoasă stațiune din California, a avut loc în perioada 19-21 octombrie 2012, un eveniment extraordinar de bine pregătit din punct de vedere spiritual și organizatoric – Conferința de familie a Bisericilor “Agape” din trei state. Evenimentul a fost organizat de biserica Agape din Yorba Linda, California,  împreună cu biserica Agape din Phoenix, Arizona și biserica Agape din Portland, Oregon. Evenimentul s-a desfășurat într-o sală frumoasă, înaltă și încăpătoare din hotelul Westin Mission Hills.  Au participat un număr impresionant de persoane – aproximativ 200.
Întâlnirea de vineri seara a început  cu laudă și închinare, participanţii fiind conduşi de Petrișor Bodea de la biserica Agape din California, urmată de rugăciune, rostită de Marian Condrat, pastorul bisericii  Elim din Tacoma, Washington.
Primul  subiect de vineri seara, „Învățând să iubim diferențele lăsate de Dumnezeu!”, a fost adus în atenţia celor de faţă de pastorul Crinișor Ștefan. A urmat o scurtă pauză, după care pastorul Petrică Lascău a prezentat cel de al doilea subiect al serii, cu titlul „Armonia în familie!”  Întâlnirea s-a încheiat cu o scenetă interpretată cu profesionalism de Virgil și Luiza Chiș – Agape California, după care a urmat rugăciunea de încheiere, cu pastorul Sandu Simon – Agape, Arizona.
Ziua de sâmbătă a fost plină de soare, cu cer senin şi o vreme perfectă pentru ca fiecare să se relaxeze aşa cum doreşte. La ora 6.30 a avut loc deschiderea următoarelor 3 sesiuni din cadrul conferinței. După laudă și închinare, cei prezenţi ne-am unit în rugăciune cu pastorul Alexandru Danciu – Agape, California. Prima temă a serii, „Relația Părinte – Adolescent”, a fost înfăţişată publicului de pastorul Avram Berghiano – Agape, Portland. După o scurtă pauză, cu o scenetă intitulată „Classic Miles”, bine pregătită  și plină de umor, și-au făcut apariția Luiza și Virgil Chis împreună cu Cristi Chirteș, care ne-au  impresionat prin talentul lor. Următorul subiect, „Intimitatea Sexuală”, i-a aparţinut pastorului Crinișor Ștefan, după care fratele Marian Condrat  ne-a făcut o  surpriză foarte frumoasă cu ocazia zilei de naștere a soției lui. Nu a lipsit răsfățul cu câte o amandină delicioasă, ocazie cu care ne-am împărtășit unii altora impresii despre Conferință. Ultima temă de la această conferință: „Armonia în familie”, ne-a fost oferită de pastorul Petrică Lascău – Agape, Arizona. Toate sesiunile au fost foarte bine alcătuite, fiind binecuvântați de Domnul cu o învățătură sănătoasă, bazată pe Scriptură.
Apreciem foarte mult efortul celor implicați și mulțumim din suflet Bisericii Agape din California, care a pregătit și un dar pentru fiecare pastor prezent la Conferință. Rugăciunea de încheiere i-a revenit pastorului Gigi Botea – Agape, Arizona.
Mulțumim Domnului pentru aceste zile binecuvântate! Recunoscând că familia este atacată din toate părțile și prin orice metodă de către Satan, pentru pacea și fericirea căminului nostru, pentru viața copiilor noștri, să restabilim altarul rugăciunii din familiile noastre și să nu uitam: Familia care se roagă împreună, rămâne împreună!
Nu în ultimul rând, datorită experiențelor frumoase și de neuitat adunate la acest eveniment, vreau să încurajez fiecare familie să participe la astfel de conferințe. Mă bucur foarte mult că fac parte dintr-o biserică gata să îşi îndeplinească datoria sacră de a-și ajuta familiile atât în trăirea unei vieți de biruință, cât și în implicarea lor în împlinirea poruncii divine how to use genesis market bots.
Fiecare persoană cu care am stat de vorbă la sfârșitul conferinței a avut numai lucruri bune de spus.
Am consemnat în acest sens, câteva impresii.
„Conferința de la Palm Springs a fost o frumoasă reușită în comunitatea română din America. M-am bucurat să constat că putem vorbi despre lucruri foarte serioase într-un mod foarte plăcut, fără a plictisi audiența. Fiecare dintre cele cinci teme au fost pregătite cu profesionalism și prezentare impecabilă. Fiecare subiect a surprins cu acuratețe problemele cu care se confruntă familia în general și familia creștină în special. Eu, personal, am rămas cu gândul la rezidirea altarului familiei, la pregătirea acelui moment zilnic în care familia noastră se află în prezența lui Dumnezeu.” – Liana Botea (Tempe, Arizona).
„Conferința de la Palm Springs a avut un impact deosebit pentru noi, ca familie și cuplu. Discuțiile dintre noi pe baza temelor abordate ne-au îndreptățit la o analiză mai adâncă a  vieții noastre de căsnicie și ne-au provocat la noi decizii pentru viitor. Nu voi uita niciodată momentele atât de hazlii, dar care în același timp au oglindit un adevăr atât de trist, și anume acela că familia modernă își schimbă conturul, alunecând spre dizolvare și lipsă de interes în societate, fără ca măcar să ne dăm seama. Probabil cel mai important a fost adevărul subliniat de pastorul Petrică Lascău, acela că ne-am obișnuit cu un statut mediocru privitor la relațiile din familiile noastre și chiar în relația cu Dumnezeu și nu cerem ceva mai bun. Ne resemnăm cu starea actuală și nici măcar nu ne mai rugăm pentru mai bine. De asemenea, am fost profund mișcat de modul de prezentare a punctelor cheie – prin intermediul video clipurilor și a scenetelor care au evocat mai în profunzime mesajul atât de real și folositor familiilor din zilele noastre.” – Marius și Lidia Comariță.
„O conferință foarte reușită. Nici nu știm cum a trecut timpul, am rămas foarte impresionați, totul a fost superb, abia așteptăm următoarea conferință.” – Dana și Pette Moldovan
„A fost extraordinar de frumos! Totul a fost perfect.” – Dana Rachi
„Mi-a  plăcut mult tema Conferinței, « Marriage Tune-up » . De asemenea, am fost plăcut impresionată de buna organizare din partea bisericii Agape din California.” – Diana Iancu (Phoenix, Arizona).
„Am participat la multe conferințe de familii, dar Conferința de la Palm Springs le-a întrecut pe toate!”, constată Sava Tipei.

Claudia Cîrcu

http://www.agapearizona.com

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.