Eroii AICITIZENS au revenit la Focșani!!! La HOUSTON ca la TERMOPILE!!! BRAVO LOR!!!

* Liceenii Colegiului Al.I. CUZA, componenți ai echipei de robotică AICITIZENS, campioană mondială la HOUSTON (SUA) în competiția FIRST TECH CHALLENGE și mentorii lor, prof. Mihalea și Tiberiu OPREA, au revenit miercuri la Focșani * După primirea emoționantă de la aeroport ei au mai fost întâmpinați, de o mână de oameni și în Piața Unirii din Focșani * A fost una dintre puținele ocazii când NU ne-a părut rău de banii alocați de autoritățile locale * Așa că mulțumim primăriei municipiului Focșani și Consiliului Județean Vrancea că au finanțat o echipă de elevi care ne face mândri că suntem din Focșani, Vrancea * Focșănenii au putut vedea trofeul câțtigat la Termopile, pardon Houston și robotul care a făcut istorie pentru Focșani și Vrancea * Și cum veștile zboară repede în avionul de întoarcere de la Amsterdam, pilotul avionului a ținut să felicite echipa AICITIZENS pentru victoria de la HOUSTON * Mai jos vă explicăm și cum s-a desfășurat competiția FIRST TECH CHALLENGE câștigată de acești copii extraordinari și mentorii lor! *

Echipa de robotică AICITIZENS a ajuns acasă după un drum istovitor cu avionul și unul parcă și mai greu de la aeroport la Focșani, pe celebrul de acum E85. În Piața Unirii din Focșani s-au aflat politicienii județeni cu echipele lor, autoritățile, rudele eroilor de la HOUSTON și cei care ies cu copiii la plimbare în Piața UNIRII. Aș spune că acești copii meritau mai mult, mult mai mult. Meritau o Piața UNIRII plină ochi cu trafic blocat în onoarea lor și o mare de flori. Nu s-a întâmplat așa dar cei care au fost acolo au avut ce vedea.
Cel care a coborât primul din microbuz a fost prof. Tiberiu OPREA, cu o pălărie de cowboy pe cap, a fost mentorul și profesorul Tiberiu OPREA. Au urmat AICITIZENS adică Stoica Petru, clasa a 11-a A, Constantinescu Rareș, clasa a 11-a A, Stănilă Rami, clasa a 7-a A, Curcă Irina, clasa a 7-a A, Baciu Elisa, clasa a 7-a A, Gorgan Bianca, clasa a 7-a A, Bernovici Tudor, clasa a 7-a A, Găină Stefania, clasa a 10-a A, Hanu Marius, clasa a 9-a C, Bușilă Raul, clasa a 9-a A, Lupu Daniel, clasa a 10-a B, Sandu Matei, clasa a 10-a B precum și celălalt mentor al echipei, profesoara Mihaela OPREA.
Au fost întâmpinați de primarul municipiului Focșani, Cristi MISĂILĂ, vicepreședintele Consiliului Județean Vracea – Ionel CEL MARE, prefectul județului – Marius IORGA, primarul din Vizantea-Livezi – Dragoș CIOBOTARU, inspectorul general al ISJ Vrancea – Dana MARCHITAN, suprefecții Claudia SERAFIMCIUC și Gheorghiță BERBECE șefi de instituții, salariați ai primăriei și ai CJ. Plus părinți, bunici emoționați și cu sufletul la gură pentru că drumul pe E85 până acasă parcă nu se mai termina. Au urmat EI, cei pe care îi așteptam toți cu trofeul de campioni mondiali și cu robotul care parcă, avea și el suflet.
A fost AMC nu ne-a părut rău de banii alocați de primăria Focșani și Consiliul Județean Vrancea pentru participarea la competiție. Ba chiar le mulțumim primarului MISĂILĂ, vicepreședinților CJ, Ionel CEL MARE și Marian OPRIȘAN, consilierilor municipali și județeni care au ridicat mâna, justificat și inspirat, când s-au votat proiectele de hotărâri.
Sigur că nu au lipsit discursurile iar profesorul Tiberiu OPREA a vorbit despre miile de ore de muncă petrecute de componenții echipei în laborator și despre faptul că succesul a însemnat 99% transpirație și 1% inspirație. În câteva zile parcă au schimbat fața orașului, vorba profesorului Emil ONEA.

* Ce și cum a fost la HOUSTON *

De această dată ce s-a întâmplat la HOUSTON nu rămâne la HOUSTON pentru că a fost prea frumos și prea important pentru comunitatea noastră. Și o vom lua de la început cu explicațiile unui suscces fenomenal ca să înțelegeți cât de greau a fost și cât de mult au muncit acești copii. La Campionatul Mondial de Robotică FTC, care s-a defășurat în Houston, SUA, au participat 224 de echipe DIN TOATĂ LUMEA, organizate în 4 divizii (câte 56 de echipe în fiecare divizie). Cele 4 divizii au fost FRANKLIN, JEMISON, EDISON și OCHOA.

Dar care a fost sistemul de joc?
În urma meciurilor de calificare, câte 10 pentru fiecare echipă, în total 140 de meciuri pe divizie, echipa AICITIZENS s-a clasat pe primul loc în divizia FRANKLIN.
Din această postură, de câștigători ai diviziei, eroii noștri s-au calificat în semifinalele competiției în calitate de lideri (Căpitani) ai alianței. În continuare echipele clasate pe primele patru poziții în diviziile lor (FRANKLIN, JEMISON, EDISON și OCHOA), după meciurile de calificare, aleg alte două echipe și formează o alianță. Echipa AICITIZENS din divizia FRANKLIN, a ales alte două echipe (The CLUELESS din San Diego, California și TEXPAND din Cape Town, AFRICA de SUD) cu care a format o alianță numită de organizatori FRAN3. La fel au procedat echipele câștigătoare ale celorlalte trei divizii. Din alegerile făcute în acest fel de echipele clasate pe locul I în divizii, au rezultat 4 noi alianțe.
În semifinale s-au înfruntat FRAN3 (alianța FRANKLIN3 cu AICITIZENS ca lider) cu JEM1 (alianța JEMISON1) și EDISON1 contra OCHO1 (alianța OCHOA1). S-au susținut 3 meciuri, iar alianțele care au avut două meciuri câștigate din trei, au intrat în finală. Cele două alianțe finaliste au fost FRAN3, unde căpitani au fost cei de la AICITIZENS (Focșani-ROMÂNIA) și OCHO1, unde căpitani au fost cei de la RO2D2 (Ploiești-ROMÂNIA). În înfruntarea finală au câștigat cu scorul 400 – 374, FRAN3 unde căpitanii au fost cuziștii de la AICITIZENS!!!

Rezultatele echipelor din ROMÂNIA la ediția din acest an a FIRST TECH CHALLENGE sunt excepționale și merită amintite:
🥇AICitizens – Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza”, Focșani
– CÂȘTIGĂ CAMPIONATUL MONDIAL fiind Căpitan de alianță ai Alianței Câștigătoare
– câștigă Finala în divizia Franklin
– Locul 1 al Premiului DESIGN Award, divizia Franklin
🏆 Ro2D2 – Colegiul Național “Mihai Viteazul”, Ploiești
– Vicecampioni Mondiali fiind Căpitan de alianță al Alianței Finaliste
– câștigă Finala în divizia Ochoa
– Locul 1 al Premiului CONTROL Award, divizia Ochoa
🏆 FTC WATT’s UP – Colegiul Național “Dinicu Golescu”, Câmpulung
– echipă finalistă în divizia Jemison
🏆 RoSophia#21455 – Centrul Județean de Excelență, Galați
– echipă semifinalistă în divizia Edison
– Locul 2 al Premiului THINK Award

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.