Sindicaliştii Cartel Alfa şi SIP-FEN nu votează partidele politice la alegerile europarlamentare!!!

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”, reunită in cadrul Comitetului Confederal extraordinar din 5 mai 2014, a decis să ceară membrilor săi de sindicat să nu voteze partidele politice la alegerile europarlamentare. Cadrele didactice membre SIP-FEN Vrancea condamnă retorica lipsită de soluţii a politicienilor.

“Conducerea Cartel Alfa a decis să recomande membrilor de sindicat, dar și tuturor cetăţenilor interesaţi de viitorul propriu şi al familiilor lor din România, sa NU VOTEZE la alegerile europarlamentare REPREZENTANTII PARTIDELOR POLITICE. Este o acţiune de sancţionare care trebuie transmisă clar partidelor politice. Nu este nevoie ca în continuare să avem reprezentanţi în Parlamentul European care continuă promovarea politicilor bazate pe austeritate; şomajului masiv, locurilor de muncă precare şi nedreptăţii fiscale; politicilor care să nu asigure progresul social, dar care să avantajeze pieţele şi jucătorii. Trebuie sa ne facem clar înţeleşi că nu avem nevoie de reprezentanţi care să se reprezinte pe ei şi interesele lor. Vrem o Europă pentru toţi cetăţenii, în care şi noi să ne regăsim”, a afirmat Emil Răvoiu, liderul organizaţiei Vrancea a Cartel Alfa.
Liderul organizaţiei SIP-FEN Vrancea, Paula Roşcan, condamnă şi ea retorica politicienilor şi lipsa de soluţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi muncă. “Nivelul de trai în România este foarte scăzut, neprezentat în rapoarte în dimensiunea sa reală, în mod voit. Promisiunile cu care ne-au hrănit în campaniile electorale şi pe care încearca din nou să le revândă, cerând noi termene să le ducă la îndeplinire, deşi erau realizabile – în fapt nişte minciuni perpetue”, ne-a declarat Paula Roşcan, liderul SIP-FEN Vrancea, parte a confederaţiei sindicale Cartel Alfa.

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” condamnă dezinteresul partidelor politice – indiferent de orientarea lor politică declarată, inclusiv a celor social democrate din actuala guvernare – faţă de situatia lucratorilor din Romania, de precaritatea condiţiilor de muncă ale acestora, de relaţia dintre angajator şi angajat asemănătoare cu cea dintre un sclav şi stăpânul său din cauza legislaţiei naţionale modificate în 2011 (schimbarea codului muncii şi a legilor reunite în codul de dialog social, efectuate prin asumarea răspunderii Guvernului);
De asemenea s-a constatat lipsa politicilor prioritare în crearea şi dezvoltarea locurilor de muncă durabile şi a locurilor de muncă de calitate, prin realocarea banilor directionaţi către domenii aducătoare de venituri grupurilor de interese;
În opinia liderilor sindicali se continuă politicile fiscale care măresc nedreptăţile sociale, facilitând multinaţionalelor mărirea profiturilor, care se externalizează în defavoarea dezvoltării durabile; iar politicile partidelor încurajează frauda şi evaziunea fiscală, cu o impozitare injustă şi care nu asigură progresul social.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.