Panciu – „MARŞUL TĂCERII“ LA ORA PĂMÂNTULUI 2015

Sâmbătă, 28 martie 2015, „Ora Pământului” a fost marcată, la Panciu, prin „Marşul Tăcerii“ – o plimbare simbolică nocturnă, prin intermediul căreia participanţii s-au solidarizat cu toţi cei care iubesc mişcarea în aer liber şi care sunt în permanenţă dispuşi să dăruiască din propria lor energie pentru protejarea mediului.La invitaţia lansată de primarul Iulian Nica au răspuns peste 100 de persoane – elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” şi Clubul „ECO MED” Panciu, dar şi alţi locuitori ai oraşului – care au ignorat vremea nefavorabilă şi au parcurs traseul propus de organizatori, în intervalul orar 20.30 – 21.30, când şi iluminatul public a fost oprit, ca urmare a celebrării „Orei Pământului 2015”.

„Marşul Tăcerii“ din data de 28 martie 2015 a constituit finalul campaniei derulate pe parcursul săptămânii 23-28 martie, care a avut ca obiectiv conştientizarea populaţiei asupra impactului negativ pe care îl are asupra mediului consumul necontrolat de resurse energetice. Campania a fost derulată, în parteneriat, de Primăria Oraşului Panciu, Casa Orăşenească de Cultură, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” şi Clubul „ECO MED” Panciu. Aceasta a inclus activități pe teme de mediu, acţiuni de conștientizare și de promovare a evenimentului „Ora Pământului 2015” în rândul cetăţenilor, prin intermediul pliantelor, dar şi prin iniţierea unui eveniment dedicat „Orei Pământului” pe pagina de Facebook a Primăriei Oraşului Panciu.
Primarul oraşului Panciu, domnul Iulian Nica, consideră că manifestările dedicate „Orei Pământului 2015” au reprezentat un succes pentru comunitatea locală şi a mulţumit tuturor celor care au făcut posibilă această reuşită.
„Doresc să le mulţumesc tuturor celor care, sâmbătă seară, au fost alături de mine şi de întreaga echipă de organizare a Orei Pământului, chiar dacă anul acesta vremea nu a ţinut cu noi. genesis market  Mă bucur că am avut participanţi de toate vârstele, care au ignorat ploaia torenţială şi au făcut ca acest marş să fie un succes. Împreună, am dovedit că suntem capabili să ne adaptăm oricăror condiţii meteorologice şi să realizăm ceea ce ne-am propus – să demonstrăm că iubim mişcarea în aer liber şi că suntem în permanenţă dispuşi să dăruim din propria noastră energie pentru protejarea mediului.Le mulţumesc şi celor care au acceptat ca, în intervalul orar 20.30 – 21.30, când iluminatul public a fost întrerupt, să stingă luminile şi în propriile locuinţe.Totodată, ţin să le mulţumesc tuturor instituţiilor care s-au implicat, alături de Primăria Oraşului Panciu, în organizarea manifestărilor derulate, cu prilejul «Orei Pământului», pe parcursul întregii săptămâni – Casa Orăşenească de Cultură, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” şi Clubul „ECO MED” Panciu. Nu în ultimul rând, le mulţumesc Poliţiei Oraşului Panciu şi Grupei de Jandarmi Panciu, care ne-au sprijinit prin acţiuni de menţinere a ordinii publice şi a siguranţei cetăţenilor, pe parcursul desfăşurării «Marşului Tăcerii».Încă o dată, am dovedit că suntem uniţi, că ştim care este importanţa păstrării unui mediu curat, nepoluat şi că ne pasă atunci când acesta este agresat de care nu iubesc frumuseţile naturii”, a declarat primarul oraşului Panciu, Iulian Nica.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.