Delegații din Franța impresionați de roboții Colegiului Tehnic Edmond Nicolau

Corinne Moisan, Gil Gambiez și Léon Desmenez, delegații din Saint Amand les Eaux – Franța sosiți la Focșani pentru Săptămâna Fraternității au fost impresionați de roboții Centrului de Excelență în Robotică Educațională din cadrul Colegiului Tehnic Edmond Nicolau. Aici toată lumea s-a adunat ca să vadă cum un robot rezolvă cubul Rubik. La stand au ajuns și primarul decebal Bacinschi, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea – Ionel Cel Mare, conducerea Inspectoratului Județean Școlar Vrancea – prof. Vasilica Zaharia și prof. Luminița Balaban și multe alte oficialități. Standul Colegiului Tehnic E. Nicolau a fost, de departe, cel mai interesant pentru viitorii liceenii care au vizitat Târgul de Oferte Educaționale din Piața Unirii din Focșani.

Delegații din Saint Amand les Eaux – Franța au fost uimiți de performanțele roboțelului care rezolvă cubul Rubik în 85 de secunde. “Este ceva fantastic, ne place ce vedem aici, se vede munca inginerilor”, ne-au spus oaspeții francezi. “Robotul are un senzor de imagine care deosebește culorile. Într-o primă fază citește modul de dispunere a culorilor pe fiecare față și apoi alege soluția potrivită de rezolvare a cubului. Robotul reușește să rezolve cubul în 85 de secunde”, ne-a declarat Andrei Marin, elevul Colegiului Cuza și unul dintre pasionații care merg la Centrul de Excelență în Robotică Educațională din cadrul Colegiului Tehnic Edmond Nicolau. În cadrul Centrului de Excelență se pregătesc elevi de la Colegiile Cuza, Edmond Nicolau, Unirea.
La fel de impresionați au fost și vicepreședintele CJ, Ionel Cel Mare, primarul Decebal Bacinschi și consilierii locali care au vizitat standul Colegiului Tehnic E. Nicolau. “În perioada următoare ne vom întâlni ca să vedem ce se poate face pentru buna funcționare a acestui Centru de Excelență, poate reușim să găsim soluții pentru că se face performanță”, a afirmat vicepreședintele CJ Vrancea, Ionel Cel Mare.
“Tot ce se vede aici este munca acestor copii care sunt pasionați de acest domeniu și fac cu plăcere aplicații pentru roboți”, ne-au spus și profesorii Gabriel Danielescu și Alexandru Agache, directorul respectiv coordonatorul Centrului de Excelență în Robotică din cadrul Colegiului Edmond Nicolau.

Vizită și la Școala Ștefan cel Mare

Delegațiile oaspete din Saint Amand les Eaux – Franța, Corinne Moisan, Gil Gambiez, Léon Desmenez, ‘s-Hertogenbosch – Olanda, Herman Loerakker, Orhei – Republica Moldova, Vitalie Colun, Iurie Garștea și
Andernach – Germania, Claus Peitz, Roswitha Peitz, Christoph Maurer au vizitat, la invitația primarului Decebal Bacinschi, și Școala Ștefan cel Mare din municipiu. Aici au avut plăcuta surpriză de a asista la o prezentare a proiectului Nicolaus Copernic făcută în limbile engleză, germană și franceză de către elevii instituției. De asemenea oaspeții au fost conduși de directorii Marcel Ungureanu și Maria Pătrașcu în laboratoarele de informatică, limbi străine, științe, în sala de sport și au asistat la un scurt spectacol în sala de festivități.

Cu gândul la Bayern Munchen

Unul dintre momentele vesele ale vizitei de la Școala Ștefan cel Mare a fost acela când primarul din Andernach – Claus Peitz, a fost întrebat despre meciul de fotbal dintre FC Barcelona și Bayern Munchen din semifinalele Champions League la fotbal. “A fost o seară tristă dar luptăm până la capăt. Vedem noi ce se întâmplă săptămâna viitoare la Munchen. Hai Bayern!”, ne-a spus Claus Peitz cu zâmbetul pe buze.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.