Ce tâmpenii mai vrea guvernul Orban înainte să înceapă şcoala!

* Toate şcolile, inclusiv cele cu WC-ul în curte, sunt obligate să monteze în grupurile sanitare „chiuvete cu săpun” și „prosoape de hârtie sau dispozitiv electric de uscare a mâinilor” * Toate aceste modificări trebuie făcute în cele câteva zile rămase până la începerea anului școlar * Guvernul Orban pune lacătul pe after-schoolurile private și pune tuturor școlilor condiții imposibil de îndeplinit *

Altă aberaţie marca Orban spune că toate creșele, grădinițele și internatele trebuie să se asigure un „izolator” respectiv o încăpere de minim 10-15 mp, dotată cu chiuvetă cu apă curentă caldă și rece și cu cel puțin două paturi. În această încăpere vor fi „izolați” copiii care prezintă simptome suspecte.

De asemenea li se impun ferestre orientate spre sud, sud-est, sud-vest, spațiu verde lat de 25 m și oberlicht-uri la ferestre de 2% din suprafașa camerei sau viteza curenturlui de aer de 0,3 m/s – parametri de ventilație ce pot fi măsurați doar în laborator.

* Guvernul Orban pune lacătul pe after-schoolurile private și pune tuturor școlilor condiții imposibil de îndeplinit *

Cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar, Ordinul 1.456 din 25 august 2020 (publicat în MO pe 28 august!) privind normele de igienă din unitățile de învățământ pune lacătul pe sistemul privat de afterschool. Unitățile private care au în aceeași clădire activități de grădiniță și de afterschool, trebuie să renunța la una dintre activități. (se renunță la afterschool, pentru că sunt mai puține venituri din această activitate).

Mii de familii care deja aveau copiii înscris la afterschool rămân fără nicio opțiune cu doar câteva zile înainte începerea anului școlar. Cele mai multe dintre aceste familii sunt în Capitală și în alte mari municipii. Din cele 300-400 de afterschooluri private aflate în această situație circa 250 se află în București.

Este vorba de familiile de tineri activi, în care ambii părinți lucrează și care s-au stabilit în zonele urbane, departe de domiciliul bunicilor. Aceste familii nu mai au practic nicio opțiune pentru supravegherea copiilor după orele de curs de la școală.

De asemenea, Ordinul în cauză obligă toate unitățile de învățământ din România să ia măsuri imposibil de implementat în cele doar câteva zile rămase până la începerea noului an școlar.

PSD a solicitat deja Guvernului să revizuiască de urgență acest ordin care își bate joc de copii, de părinți și de mii de unități de învățământ din întreaga țară. În cazul în care Guvernul nu va ține cont de haosul pe care creează în educație și condamnarea părinților care au copiii la afterschooluri private, PSD va ataca Ordinul în contencios administrativ.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.