Ambasadorul Turciei vizită în Vrancea

* E.S. Ambasadorul Republicii Turcia, Füsun Aramaz, s-a întâlnit ieri cu primarul Focșaniului, Cristi Misăilă și cu președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma * Investițiile turce în Vrancea au fost principala temă de discuție în cele două întâlniri*

La întâlniri au mai participat Güven Güngor, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD), Naci Kanbay, vicepreședintele TIAD și de alți investitori turci iar la cea de la Consiliul Județean pe lista invitaților s-a mai adăugat deputatul Ion Ștefan și prefectul Gheorghiță Berbece. De asemenea la întâlnirea organizată de primarul Cristi Misăilă a participat și profesorul Maria Zgăbârdici de la Colegiul Național ”Unirea” Focșani, inițiatorul unui proiect educațional româno-turc.

„O prietenă a țării noastre, doamna Ambasador s-a făcut remarcată ca o promotoare neobosită a relațiilor romano-turce încă din perioada ianuarie 2010 – septembrie 2013, când a fost consul general la Constanța. Excelența Sa Füsun Aramaz a fost însoțită de către domnul Güven Güngor, Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD), de domnul Naci Kambay, Vicepreședintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD) și de alți investitori turci, care s-au declarat încântați de oportunitățile de afaceri oferite de Municipiul Focșani“, a declarat primarul municipiului Focșani Cristi Misăilă.

„Am transmis oaspeților noștri deschiderea totală pe care o avem față de investitorii din Turcia care doresc să vină în Vrancea pentru a derula afaceri și a susține mediul economic județean. Mesajul meu s-a îndreptat, în primul rând, către posibilitatea oamenilor de afaceri turci de a investi în viitorul parc industrial pe care-l vom realiza la Garoafa. De când am preluat funcția de președinte al CJ Vrancea, atitudinea administrației județene față de mediul economic s-a schimbat radical, iar în Vrancea vrem să facem un parc industrial pe o suprafață de 48 de hectare, acest lucru fiind echivalent cu relansarea mediului de afaceri din județ. Împreună cu colegul deputat Ion Ștefan, le-am transmis oaspeților că viitorul parc industrial se află pe traseul viitoarei autostrăzi A 7, care va fi realizată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), și că va dispune de conectare la toate utilitățile necesare unei zone de afaceri“, a declarat și președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.