The Applicant Guide for Measure 123 has been updated!

* Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a publicat versiunea actualizată a Ghidului Solicitantului pentru Măsura 123 – „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” *

„Acest lucru a fost realizat pentru a veni în sprijinul solicitanţilor de fonduri europene nerambursabile care până la data începerii sesiunii pentru depunerea de proiecte (1 – 31 martie 2011) vor avea timp să-şi întocmească proiectele cât mai corect. Pentru a se evita dezangajarea de fonduri, în momentul depunerii proiectelor de finanţare nerambursabilă, solicitanţilor de fonduri le vor fi cerute documente care să ateste capacitatea şi sursele de cofinanţare încă de la depunerea Cererii de Finanţare“, ne-au declarat reprezentanții APDRP Vrancea.

De asemenea, în cadrul etapei de verificare a eligibilităţii proiectelor depuse, a fost introdus un punct de verificare a situaţiilor în care solicitanţii creează condiţii artificiale pentru obţinerea finanţării de la APDRP, depăşind astfel intensitatea sprijinului (cofinanţării).

O altă modificare a Ghidului Solicitantului constă în mărirea punctajelor la criteriile de selecţie pentru sectoarele prioritare şi formele asociative care vor depune cereri de finanţare nerambursabilă. Ca o consecinţă, au fost micşorate punctajele pentru procesarea materiei prime sau a produselor ecologice, punându-se accent pe dezvoltarea de capacităţii de procesare în cadrul căreia sectoarele prioritare vor avea întâietate la punctare.

În cazul activităţilor de depozitare, capacitatea trebuie să fie mai mare decât capacitatea de producţie a exploataţiei agricole a solicitantului (cantitate materie primă din producţie proprie) pentru a se asigura demarcarea între activitatea de depozitare din cadrul Măsurii 123 şi cea din cadrul Măsurii 121 – „Modernizarea exploataţiilor agricole”. Activitatea de depozitare din cadrul Creşterii valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere (Măsura 123) prevede şi operaţiuni către terţi prin asigurarea managementului de depozitare benumb cc shop.

Începând cu această publicare a Ghidului Solicitantului, potenţialii beneficiari  au acces şi la Fişele de verificare a cererilor de finanţare precum şi la Manualul de proceduri de evaluare şi selectare a Cererii de Finanţare pentru Măsura 123.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.