Discursuri și cam atât de Ziua Principatelor Române. Inaugurarea sediului Liceului de Arte de către primarul Focșaniului, Cristi MISĂILĂ a salvat ziua!

* La împlinirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, Consiliul Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea au organizat cele mai sărace manifestări văzute în ultimii ani la Focșani * Spre seară a ajuns la Focșani și președintele AUR, George SIMION care a fost așteptat de câteva sute de susținători * Singurul moment remarcabil atașat acestei date a fost inaugurarea, de către primarul Cristi MISĂILĂ, a noului sediu al Liceului de Arte „Gheorghe Tattarescu“ * Programul organizat de primăria municipiului Focșani a salvat ziua *

Momentele care au adus aminte de sărbătoare au fost defilarea militarilor din cadrul Garnizoanei Focșani și interpretările Imnului național și Horei Unirii iar singurele lucruri care se dovedesc a fi neschimbate sunt discursurile politicienilor. La eveniment a participat și ÎPS Ciprian, episcopul Buzăului și Vrancei dar și unul dintre consilierii primului-ministru Ionel CIUCĂ.

La inaugurarea sediului Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu“ au participat pe lângă primarul Municipiului Focșani – Cristi Valentin Misăilă, consilieri locali, parlamentari, inspectorul general al IȘJ Vrancea – prof. Gabriela Marchitan, dirijorul Corului Pastorala – prof. Dumitru Săndulachi, elevi și profesori. Slujba de sfințire a fost oficiată de ÎPS Ciprian și un sobor de preoți din cadrul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. „Îmi face întotdeauna plăcere să răspund invitației de a binecuvânta o lucrare frumoasă împlinită mai ales în așezăminte sociale sau educaționale și la care și-au dat concursul mai multe persoane și mai mulți factori decisivi, aici, pe plan local. Mi s-a adus la cunoștință că acest liceu s-a aflat pe o perioadă mai mare de timp în lucrări capitale de reconsolidare, restaurare și de aducere la frumusețea cea dintâi“, a afirmat ÎPS Ciprian, episcopul Buzăului și Vrancei.

„Acesta este un moment istoric pentru Liceul de Artă «Gheorghe Tattarescu» din Focșani, un liceu emblematic și cu care ne mândrim peste tot. Această construcție a început încă din 1998, odată cu construirea Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, clădire care a fost finalizată, iar această «aripă de extindere a Școlii nr. 3», așa cum se numea proiectul la vremea respectivă, a fost finalizat abia anul trecut. Elevii și profesorii acestei unități de învățământ ne bucură de fiecare dată cu prezența lor la diverse activități ale marii familii focșănene. Îi felicit pe domnii profesori pentru tot ceea ce fac pentru Focșani și pentru vrânceni și pentru faptul că știu și au toate uneltele la îndemână să șlefuiască aceste diamante – elevii, care, iată, obțin burse și rezultate deosebite. Le urez mult succes tuturor. Să dea Dumnezeu să participăm la cât mai multe astfel de acivități‟, a declarat primarul Cristi Valentin Misăilă.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.