10 firme se bat pentru contractul de construcție al Campusului profesional integrat din Focșani!!!

* Câștigătorul contractului ce depășește 100 milioane lei trebuie anunțat până la data de 15 iunie * „Construcția obiectivului are ca termen de realizare 31 decembrie 2025 și trebuie să fie operațional până în iunie 2026. Dorim să dăm numele acestui campus ”Profesor Cătălin Toma”, în memoria regretatului președinte al CJ, care a fost inițiatorul proiectului”, a declarat Ionel CEL MARE, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea *

La conferința de presă găzduită de sala de ședințe a Consiliului Județean Vrancea au participat vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea – Ionel CEL MARE, administratorul județului – Adrian CREȚU, inspectorul general al ISJ Vrancea – Dana MARCHITAN, oamenii de afaceri Gheorghe STAN (MICROMET), Feliciu PARASCHIV (PACO) și Silviu SIMIZ (SIMIZ FASHION). Pe lângă cei menționați au mai fost prezenți în sală directorii liceeleor vrâncene implicate în proiect respectiv Cristina TROFIN (Colegiul Tehnic Edmond NICOLAU), Valentina CUCU (Colegiul Tehnic Ion MINCU), Nicolae COMAN (Colegiul Tehnic Valeriu D. COTEA) Adela POTOP (Liceul Simion MEHEDINȚI Vidra) precum și reprezentanți ai consultantului Smart Grup Solutions.
„Campusul va avea 4 corpuri de clădire, 120 de locuri de parcare, 12 stații de încărcare pentru mașinile electrice, sală de sport, laboratoare, tot ce trebuie. Una este să trimiți copilul să studieze la Iași, Brașov sau în altă parte și alta va fi să studieze în acest campus. Vor avea la dispoziție toate condițiile să studieze acasă“, a declarat vicepreședintele CJ Vrancea, Ionel CEL MARE.
„Suntem unul dintre cele zece județe care va beneficia de o asemenea investiție în educație. Este o oportunitate pentru noi de a ne ține copiii acasă. Acest campusul se adresează elevilor din învățământul tehnologic. La nivelul județului nostru avem cam 5.000 de elevi care urmează 36 de specializări tehnice. Grupul țintă pentru perioada următoare este de 200 elevi, dintre care 50 cu cerințe educaționale speciale (CES) și 100 de studenți. Mulțumesc operatorilor economic pentru deschiderea manifestată“, a adăugat inspectorul școlar general, Dana MARCHITAN.
„Eu plec de la premiza că în viață trebuie să facem ceva. Pentru mine acest proiect înseamnă acel ceva. După atâția ani de muncă am ajuns la concluzia că, în domeniul meu, fără școală și experiență nu se poate“, a spus și directorul MICROMET, Gheorghe STAN.

În prezent, Consiliul Județean Vrancea are în desfășurare licitația publică privind serviciile de proiectare și lucrările de construcție și dotarea cu utilaje și echipamente pentru Campusul profesional integrat, liceal și universitar care va fi realizat în Vrancea, fiind în etapa de evaluare tehnică a celor 10 oferte depuse.
Proiectul este finanțat în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul IV: Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație, Reforma 4: Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior, Investiția 6: Dezvoltarea a minimum 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a minimum 10 campusuri profesionale integrate.
Valoarea totală a proiectului este de 157.146.578 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile din PNRR este de 123.661.511 lei, iar contribuția proprie eligibilă a Consiliului Județean este de 30.934.702 lei (20%).

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.