4 morți și 5 răniți după ce conducta de gaze de la Călimănești a explodat!

* Magistrala de gaz de la Călimămești ar fi fost atinsă de muncitorii care lucrează la autostrada Moldovei (A7) * Intervenția a avut ca efect scântei care au provocat o explozie și un incendiu * În urma dezastrului la fața locului au fost găsite 4 trupuri carbonizate iar alți 5 oameni au arsuri de diferite grade pe corp * Autoritățile au declanșat planul ROȘU de intervenție * Incendiul a fost lichidat după 3 ore, echipajele intervenind în continuare pentru răcirea utilajelor surprinse de incendiu *

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea doi bărbați de 61 şi 53 de ani, cu arsuri pe 65 respectiv 40% din corp, au fost preluaţi cu elicopterul de la Spitalul din Adjud şi transferaţi la Spitalul Bagdasar Arseni și la Spitalul Floreasca din București. Potrivit primelor constatări se pare că angajații firmei care construiesc autostrada A7 ar fi lovit cu un utilaj de săpat o conductă care transporta gaz. În acest proces au fost produse scântei care la rândul lor ar fi produs explozia și ulterior incendiul. Totul s-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi, angajații firmei care construiește autostrada lucrând în 3 schimburi.
“În noaptea de miercuri spre joi am fost solicitaţi să intervenim în urma producerii unei explozii urmată de incendiu, pe şantierul Autostrăzii Moldovei, în dreptul localităţii Călimăneşti. În urma evenimentului, au rezultat cinci victime rănite. Din nefericire, la faţa locului au fost descoperite patru victime carbonizate”, a declarat Florin OLARU, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
La Călimănești ISU Vrancea a intervenit cu 6 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 4 ambulanţe SMURD, o autospecială de transport persoane şi victime multiple la care s-au adăugat și 5 ambulanţe al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.