Inaugurare la atelierul de practică de la Colegiul Tehnic „Ion MINCU”

* Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a inaugurat, miercuri, 8 mai 2024, atelierul de practică de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” care a fost dotat cu mobilier hotelier și cele mai noi echipamente, achiziționate printr-un proiect PNRR. Dotările erau necesare pentru pregătirea profesională a elevilor de la specializarea turism * Primul lot de mobilier școlar achiziționat prin acest proiect european va fi adus vineri, 10 mai 2024, la trei licee din Municipiul Focșani *

La eveniment au participat inspectorul școlar general adjunct Lauriana Ailincuței, inspectorul școlar de specialitate Marilena Răvaș, conducerea Colegiului Tehnic „Ion Mincu” și cadrele didactice de la această unitate școlară.
Prin acest proiect european am realizat la Colegiul Tehnic “Ion Mincu” o cameră de hotel cu toate dotările aferente, respectiv birou recepție, birou agenție voiaj dar și o zonă pentru pregătirea și servirea micului dejun. Dotările realizate prin acest proiect vor asigura cele mai bune condiții pentru derularea orelor de practică mai ales că elevii acestui colegiu au și un parteneriat cu un complex hotelier de pe Litoralul Mării Negre pentru ore de practică în perioada estivală.
Dotarea atelierului de practică de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” a fost realizată de Primăria Municipiului Focșani în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Focșani” finanțat prin Planul Național de Redresare și Rezistență (PNRR), componenta C:15 Educație. Este al doilea atelier de practică inaugurat în această primăvară, după cel din domeniul alimentației publice pe care l-am amenajat la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”.
Tot prin acest proiect PNRR, la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” va fi asigurat mobilier școlar nou pentru 22 săli de clasă, adică bănci și scaune pentru elevi, reglabile pe înălțime, catedre, dulapuri pentru materiale didactice și dulapuri pentru elevi. Vom asigura și echipamente IT precum display interactiv, sistem de sunet. Totodată vom asigura dotarea unui laborator de biologie cu mobilier, materiale didactice și IT dar și a unui laborator de informatică conform standardelor educaționale.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.