55 de ani de la înființarea centrelor militare

* Astăzi este sărbătorită Ziua centrelor militare și aniversarea a 55 de ani de la înființarea acestor structuri *

Personalul Centrului militar zonal Vrancea ,,Regele Carol I” și a structurilor subordonate, în prezența generalui de brigadă Adrian VASILIU – locțiitorul șefului Direcției personal și mobilizare din Statul Major al Apărării, a participat la un eveniment dedicat acestei sărbători militare. Din partea Consiliului Județean Vrancea, în calitate de instituție publică care asigură cheltuielile de funcționare ale centrului militar în conformitate cu prevederile Legii 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, a participat Cătălin TOMA – președintele consiliului județean.

„Astăzi am fost alături de militarii vrânceni la un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea structurii care gestionează operațiunile de informare, recrutare și încorporare. Din 1968 și până în prezent, responsabilii din cadrul Centrului Militar au reușit să fie un liant între Ministerul Apărării Naționale și societate. ”Servesc Patria” a devenit mai mult decât un salut, a devenit un stil de viață asumat de către militarii români. Îi mulțumesc domnului Neculai Șerban, comandantul Centrului Militar Zonal Vrancea, pentru invitația de a participa la evenimentul de astăzi“, a declarat președintele CJ Vrancea, Cătălin TOMA.

În acest cadru festiv, generalul de brigadă Adrian VASILIU a înmânat personalului din Centrul militar zonal Vrancea ,,Regele Carol I”, Centrul militar județean Buzău, Centrul militar județean Dâmbovița, Centrul militar județean Galați și Centrul militar județean Prahova, care s-a evidențiat în activitatea profesională, embleme de merit și de onoare, pentru profesionalismul dovedit în îndeplinirea cu responsabilitate a misiunilor încredințate și a rezultatelor meritorii obținute.

Activitatea a fost onorată de prezența generalului de brigadă Gabriel TURCULEȚ – comandantul Brigăzii 282 Blindată ,,Unirea Principatelor”, a colonelului Daniel CONDRUZ – comandantul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice ,,Alexandru Ioan Cuza”, a colonelului Marius POPOIU – comandantul Spitalului militar de urgență Focșani ,,Dr. Alexandru Popescu” și a colonelului Ovidiu GHEORGHE- comandantul Centrului nr. 4 Domenii și Infrastructuri Focșani.

În cuvintele adresate colectivului Centrului militar zonal Vrancea ,,Regele Carol I” și a reprezentanților din cadrul centrelor militare subordonate de către personalitățile prezente, s-a evidențiat încă o dată importanța deosebită a acestor structuri în angrenajul sistemului național de securitate, evidențiat mai ales prin misiunea de completare cu resurse umane și materiale pe timpul stărilor excepționale.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.