A fost inaugurat Centrul de Permanență – Medicină de familie – Dispensar Sud Focșani!

* Președintele Consiliului Județean Vrancea – Cătălin TOMA, prefectul Nicușor HALICI, vicepreședintele CJ – Ionel CEL-MARE și managerul Spitalului Județean „Sf. PANTELIMON“ – Constantin MÂNDRILĂ au participat astăzi la deschiderea primului centru medical de permanență din Focșani, din Str. Revoluției nr. 12, la invitația primarului Cristi Valentin MISĂILĂ *

Primăria Municipiului Focșani şi Consiliul Local Focşani au pus la dispoziţie acest spațiu, dotat și utilat corespunzător pentru desfăşurarea în bune condiţii a Centrului de Permanenţă, iar personalul medical, format din 7 medici de familie şi asistenți medicali, asigură continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă.

Prin înfiinţarea acestui centru ne dorim să acordăm tuturor persoanelor din Municipiul Focșani servicii medicale primare de calitate şi astfel să venim în sprijinul Spitalului Judeţean ”Sf. Pantelimon”, pentru a prelua din urgenţele primare din Municipiul Focşani.

„Mulţumim pentru sprijinul acordat doamnei director Mircea Iulia și doamnei director adjunct Janina Lazăr de la Direcţiei de Sanatate Publica Vrancea, doamnei președinte Marta Harabulă de la Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea, domnului Costel Mândrilă, directorul Spitalului Județean Vrancea, domnului Laurențiu Albiș, directorul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea, și echipei medicale care va asigura continuitatea serviciilor medicale în regim de gardă, respectiv: dr. Lucian Bulză, dr. Silvia Cătălina Candea, dr. Doina Melania Ciufu, dr. Mariana Ghihaniș, dr. Alexandrina Nica, dr. Ion Oprea, dr. Flavius Cristian Pavelescu, asistent Mariana Avram, asistent Valentina Avram, asistent Gabriela Canea, asistent Cristian Gheorhiță, asistent Cristina Greuruș, asistent Constanța Gurgu, asistent Violeta Ispirliu, asistent Daniela Niculoiu și asistent Monica Păduraru“, a declarat primarul Cristi MISĂILĂ.

Programul de funcționare al Centrului de permanență este următorul:

– în zilele lucrătoare din timpul săptămânii, de luni până vineri inclusiv, în intervalul orar 15:00 – 08:00;

– în zilele nelucrătoare, respectiv sâmbătă și duminică, precum și în zilele libere legal, centrul este deschis 24/24 ore, în intervalul orar 08:00 – 08:00.

”Sănătatea este o prioritate, iar orice investiție în sănătate face ca viitorul celor care vin după noi să fie mult mai bun. Consiliul Județean Vrancea are un proiect de anvergură pe care vrem să îl depunem pentru finanțare, cu sprijinul Primăriei Focșani și al Prefecturii, cel privitor la construcția noului spital județean, și sunt convins că împreună vom reuși să facem ca acest proiect să devină realitate”, a afirmat Cătălin TOMA, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Reabilitarea Dispensarului Sud s-a finalizat în septembrie 2020, lucrările de reabilitare și dotare a acestuia au costat aproximativ 1,1 milioane lei. Dispensarul Sud este compus din 7 cabinete medicale și 2 săli de așteptare.

Personalul medical care asigură continuitatea asistenței medicale în regim de gardă este compus din medici de familie și asistenți medicali. Aceştia au încheiat o convenție de asociere, care a fost înregistrată la instituțiile abilitate să contribuie la buna funcționare a centrului de permanență, respectiv: Direcția de Sănătate Publică Vrancea, Primăria Municipiului Focșani, Direcția de Asistență Socială Focșani și a fost depusă ulterior la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vrancea, în vederea încheierii contractelor pentru asigurarea continuității asistenței medicale primare în regim de gardă prin centrele de permanență, cu medicii titulari ai Convenției.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.