Ambasadorul Franței vine la Focșani pe 24 Ianuarie!

* Excelența Sa Doamna Laurence Auer, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Franței în România va veni la Focșani pe 24 ianuarie, cu ocazia sărbătoririi Unirii Principatelor Române *

Consiliul Județean Vrancea și Muzeul Vrancei vă invită la un eveniment de marcă dedicat Unirii Principatelor Române, care va avea loc marți, 24 ianuarie, de la ora 10.30, la Muzeul Unirii din Focșani (Str. Republicii nr. 30).

Simpozionul „Contribuția Franței la înfăptuirea Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859“ o va avea ca invitată pe Excelența Sa Doamna Laurence Auer, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Franței în România.

🇷🇴 În cadrul evenimentului se va evidenția sprijinul acordat românilor de către Napoleon al III-lea și de contele Walewski (ministrul de externe al Franței de la acea vreme) pentru realizarea Unirii de la 24 ianuarie 1859.

În acest an se împlinesc 164 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza, în care orașul Focșani a avut un rol determinant pentru ceea ce a însemnat dezvoltarea și modernizarea ulterioară a Țărilor Române,  constituind piatra de temelie pentru Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.