Bani de la Guvern pentru primăriile vrâncene și Consiliul Județean!

* Suma totală alocată județului Vrancea este de 37.954 mii lei, partea leului revenindprimăriei mun. Focșani cu 5.500 mii lei și Consiliului Județean – 4.000 mii lei * Mărășești și Odobești au primit câte 1.400 mii lei lei, Adjud 1.000 mii lei și Panciu 800 mii lei * La coadă este comuna Tănăsoaia cu 86 mii lei *

Guvernul României a decis astăzi alocarea unor fonduri UAT-urilor din județul nostru, din Fondul de Rezervă Bugetară (FRB) aflat la dispoziția Guvernului.
Sumele alocate unităților administrativ-teritoriale vor fi folosite pentru acoperirea cheltuielilor curente și de capital ale autorităților locale, pentru finanțarea lucrărilor de infrastructură și pentru cofinanțarea unor proiecte realizate prin fonduri europene.
„În urma discuțiilor pe care le-am purtat cu primarii Unităților Administrativ-Teritoriale din județul Vrancea, mi-a fost semnalat faptul că aceștia întâmpină dificultăți financiare, mai ales pentru ducerea la îndeplinire a obiectivelor de investiții asumate.
În principal sumele necesare sunt pentru: finalizarea investițiilor finanțate din bugetele locale, asigurarea cofinanțării și a cheltuielilor neeligibile din proiectele cu finanțare externă, plățile care decurg din hotărâri judecătorești, acoperirea deficitului de cheltuieli de personal, inclusiv plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap și pentru asigurarea utilităților.
Am concluzionat faptul că la nivelul județului Vrancea, suma totală necesară se ridică la 37.954 mii lei, fapt pentru care am înaintat o notă de fundamentare și am propus Guvernului României, suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2023 cu suma de 37.954 mii lei. Mulțumesc guvernului Ciolacu care a aprobat astăzi prin Hotărâre de Guvern alocarea acestor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului“, a declarat prefectul județului Vrancea, Nicușor HALICI.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.