Brigada 282 a împlinit 28 ani!

* La 1 martie 2023, Batalionul 288 Apărare Antiaeriană „MILCOV” sărbătorește 28 de ani de la înființare *

Cu acest prilej, miercuri, la sediul structurii, în cadrul unei ceremonii restrânse, au fost premiați câștigătorii competițiilor sportive desfășurate pentru a marca momentul aniversar. De asemenea, au fost acordate distincții militare și au avut loc avansări în gradul următor, înainte de termen, pentru cei mai merituoși dintre artileriștii antiaerieni.

În același context, pentru a-și aduce contribuția activă la viața comunității locale din care fac parte, militarii batalionului au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Focșani, dorind, astfel, să își arate sprijinul și compasiunea pentru persoanele aflate în momente mai dificile ale vieții.

***

Batalionul 288 Apărare Antiaeriană „MILCOV” a luat fiinţă la 01.03.1995 sub denumirea de Divizionul 288 Artilerie Antiaeriană, în compunerea Brigăzii 282 Mecanizată Focşani. De-a lungul timpului, parcurgând etapele procesului de transformare şi modernizare ale Armatei României, batalionul a avut în înzestrare şi a operat cu majoritatea categoriilor de tehnică de rachete şi artilerie antiaeriană din dotarea Forţelor Terestre, obţinând rezultate remarcabile la activităţile de instruire şi tragerile cu muniţie de luptă executate în poligoanele special destinate.

Începând cu toamna anului 2012, Batalionul 288 Apărare Antiaeriană „MILCOV” este certificat şi afirmat ca structură pusă la dispoziţia NATO, iar începând cu anul 2021, Batalionul 288 Apărare Antiaeriană „MILCOV” participă cu militari și tehnică de apărare antiaeriană în Polonia, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi, sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate pe flancul Nord-Estic al Alianței Nord-Atlantice.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.