Canalul Siret-Bărăgan: A fost pusă în funcțiune stația de pompare de la Haret!

* Probele făcute de ANIF Vrancea au fost încununate de succes * Astăzi a fost utilizat integral canalul pe o porţiune de 7 km, dublu faţă de cea folosită în anii anteriori *

Un pas important în demersurile întreprinse pentru a-i ajuta pe fermierii vrânceni a fost făcut astăzi, prin punerea în funcțiune a stației SRP 5 Haret, cea care asigură apă pe canalul de irigaţii Siret – Bărăgan eveniment la care a participat și prefectul județului, Nicușor HALICI. Dacă vor avea infrastructura necesară, fermierii vor putea iriga din acest canal peste 1.500 de hectare. Calamităţile înregistrate anul trecut, cumulate cu seceta pedologică şi lipsa precipitaţiilor, fac vitală utilizarea în mod eficient a întregului sistem de irigaţii din judeţul Vrancea.

„Am cerut de fiecare dată celor responsabili soluţii concrete şi mă voi implica în continuare, în mod direct, pentru ca acest sistem de irigaţii să funcţioneze, pe canale să fie apă, iar aceasta să poată fi utilizată la nevoie de toţi fermierii din zonă. Dezastrul din anul agricol precedent nu trebuie să se mai repete! rancea merită o agricultură modernă, care să asigure necesarul de consum al judeţului şi, de ce nu, să permită realizarea unor producţii care să poată hrăni şi locuitorii din ale judeţe ale ţării“, a declarat prefectul Nicușor HALICI.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.