Cătălin TOMA a fost ales în funcția de prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță!!!

* Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a fost ales astăzi în funcția de prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță din cadrul Congresului Puterilor Locale și Regionale, în cadrul întâlnirii Comisiei care a avut loc la sediul Parlamentului European din Strasbourg *

Cătălin Toma, participă în aceste zile, în perioada 24-26 octombrie 2023, la Strasbourg, în Franța, la cea de-a 45-a sesiune a Congresului Puterilor Locale și Regionale (CPLR) al Consiliului Europei, în calitate de președinte al delegației României.

”Mulțumesc colegilor din grupul Partidului Popular European (PPE) pentru susținerea pe care mi-au acordat-o! Prioritățile mele pentru acest mandat se referă la: Comisia noastră ar trebui să organizeze mai multe activități pe teren pentru a promova democrația locală și regională. Este necesară o interacțiune sporită între zonele urbane, periurbane și rurale, beneficiile acestei cooperări fiind, de exemplu, o utilizare mai durabilă a terenurilor și o planificare mai durabilă, servicii mai bune (transport public, sănătate, educație etc.) și o mai bună gestionare a resurselor naturale și a crizelor. Și, vorbind despre această interacțiune, o a treia prioritate pe care sper să o pot promova în cadrul Comisiei ar fi evidențierea capacităților și aptitudinilor Autorităților Locale Intermediare, în special a provinciilor. Acest nivel intermediar, cu apropierea de actorii locali și rolul său de plasă de siguranță în cazul diferitelor crize, are capacitatea de a identifica, prioritiza și coordona nevoile locale. O bună guvernare necesită o responsabilitate sporită, o bună comunicare și multă determinare din partea noastră. În ceea ce mă privește, am această hotărâre și vă mulțumesc anticipat pentru sprijin”, a menționat Catălin Toma în discursul prin care și-a susținut candidatura.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.