Centrul de vaccinare de la Colegiul Pedagogic este gata de funcționare!

Primarul Focșaniului, Cristi MISĂILĂ, a prezentat presei centrul de vaccinare de la Colegiul Pedagogic * Misăilă spune că aici ar putea funcționa 6 – 7 fluxuri de vaccinare în timp ce Direcția de Sănătate Publică intenționează să autorizeze doar unul * Focșănenii sunt în pericol să nu-și mai poată înmormânta rudele decedate atât timp cât majoritatea PNL – USR din Consiliul local blochează darea în administrare a tuturor terenurilor și spațiilor din domeniul public și privat ale municipiului Focșani către Direcția de Dezvoltare Servicii Publice din cadrul primăriei *

„Ne-am fi dorint să avem aici mai multe fluxuri pentru administrarea vaccinurilor contra COVID-19. Din păcate din informațiile transmise de către Direcția de Sănătate Publică Vrancea deocamdată va fi autorizat doar un singur flux iar celelalte fluxuri vor funcționa, în continuare, la Suraia. Încă odată se demonstrează reaua voință a conducerii DSP și a Instituției Prefectului cu privire la modul de organizare al acestei campanii de vaccinare, nepermițând cetățenilor din municipiu să se vaccineze la ei acasă, obligându-i practic să parcurgă mai mulți kilometri până la Suraia și înapoi. Unii dintre cetățeni nu dispun de mijloacele de transport necesare ori au venituri destul de mici. Îi pun pe drumuri, îi pun să facă diverse cheltuieli când aici , în această sală de sport, la fel cu cea de la Suraia, ar fi putut fi dotată pentru mai multe fluxuri. Am fi putut organiza și aici 6 – 7 astfel de fluxuri, în funcție de cât este necesar. Asta este atitudinea celor de la Direcția de Sănătate Publică. Fac un apel, pe această cale, să se gândească nu politic ci omenește, cu sufletul, nu cu gândul de a mai câștiga capital electoral și de a arunca cu noroi în administrația publică locală a municipiului Focșani. Să facă tot ceea ce este posibil pentru că noi ne-am conformat și am răspuns solicitărilor dumnealor în cel mai scurt timp. Am pregătit tot ce trebuia ca să asigurăm locația necesară pentru aceste fluxuri de vaccinare“, a declarat primarul Cristi MISĂILĂ.

Potrivit spuselor primarului focșănenii sunt în pericol să nu-și mai poată înmormânta rudele decedate atât timp cât majoritatea PNL – USR din Consiliul local blochează darea în administrare a tuturor terenurilor și spațiilor din domeniul public și privat ale municipiului Focșani către Direcția de Dezvoltare Servicii Publice din cadrul primăriei. Respectiva direcție se ocupă de salubritatea stadală, întreținere spații verzi, parcuri, iluminat public și chiar întreținere cimitire.

* DSP Vrancea numără testele efectuate *

DSP Vrancea a efectuat 1.391 teste în ultima săptămână. Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul DSP Vrancea, au prelevat și prelucrat, cu aparatul RT-PCR, în perioada 20 – 26 martie 2021, 1391 teste, defalcate pe zile astfel: sâmbătă, 20 martie – 187 teste, duminică, 21 martie – 108 teste, luni, 22 martie – 44 teste, marți, 23 martie – 209 teste, miercuri, 21 martie – 263 teste, joi, 25 martie – 271 teste, vineri, 26 martie – 309 teste.Direcția de Sănătate Publică Vrancea recomandă cetățenilor și instituțiilor din județ respectarea în continuare a măsurilor de organizare a activităţii, în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit datelor DSP Vrancea, în județul nostru, în data de 26 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii 136/2020 privind carantina și izolarea, se află în carantină la domiciliu 855 persoane, 0 în izolare instituționalizată și 295 persoane în izolare la domiciliu. În spitalele din Focșani și Adjud se află internați 98 de pacienți, dintre care 10 la ATI, 8 la Focșani și 2 la Adjud. Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 8210, iar al persoanelor decedate la 369.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.