* Legea este de partea românilor de bună-credință, dar care nu își mai pot plăti datoriile și prevede că, la momentul deschiderii procedurii insolvenței se suspendă orice procedura de executare, poprire pe venituri sau acumulări de dobânzi şi penalităţi * Această lege este absolut necesară, mai ales că instanţele din România au dat hotărâri definitive în astfel de cazuri *
„Împreună cu deputatul Ana Birchall am lucrat la Legea insolvenţei persoanelor fizice. Pe data de 19 mai, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a votat în favoarea raportului de adoptare a proiectului legislativ privind insolvenţa persoanelor fizice, iar pe 20 mai legea a fost votată în plenul Camerei Deputaţilor. În campania electorală din 2012 am fostul unul dintre parlamentarii care au militat pentru legiferarea relației dintre bănci și creditori, iar Legea insolvenţei persoanelor fizice clarifică destul de multe chestiuni în acest domeniu. Este o lege importantă și ea s-a bucurat nu doar de votul colegilor din Camera Deputaților, dar și de sprijinul Guvernului Victor Ponta. Este importantă deoarece legea protejează debitorul dar, în același timp, oferă garanții și creditorului, iar acest lucru a făcut ca și mediul bancar să primească cu încredere noile reglementări în domeniu.
Este, aşadar, un pas important în susţinerea acelor români care au acumulat datorii şi care acum se văd în imposibilitatea de a le plăti pe toate o dată, dar acest proces trebuie continuat cu adoptarea Legii privind conversia creditelor, astfel încât povara creditelor să fie împărţită între bănci şi clienţi. Această lege este absolut necesară, mai ales că instanţele din România au dat hotărâri definitive în astfel de cazuri“, a declarat deputatul PSD Ciprian NICA.