Colegiul E. Nicolau: Proiect educațional “Managementul situațiilor de criză”

În săptămâna 22 – 26 aprilie, în cadrul Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”s-a derulat proiectul educațional “Managementul situaţiilor de criză”, la care au participat elevi, cadre didactice, părinți, reprezentanți ai comunității locale, ai Inspectoratului Județean de Poliție, de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea. Proiectul are ca obiective : prevenirea şi reducerea actelor de violenţă la nivelul şcolii şi comunităţii;prevenirea și micșorarea absenteismului școlar, prevenirea consumului de alcool, droguri, substanțe etnobotanice, crearea unui sistem de comunicare reală şi eficientă între şcoală, autorităţi şi familie; implicarea părinților mai activă în problemele școlii, formarea la nivelul şcolii a unor elevi capabili să desfăşoare activităţi de prevenire sau mediere a conflictelor.
În cadrul lectoratelor cu părinții, și a orelor de consiliere și orientare, desfășurate de profesorii diriginți Negoescu Elena, Hirnea Carmen, Alexandru Mădălina, Giurcă Corina, Hurmuzache Nicoleta, Franciuc Rodica,Oprea Mihaela, Enache Mihaela, Tataru Alexandra, Răvaș Cența, Diaconu Sofia, Fâsan Mihail pe parcursul săptămânii s-au identificat situațiile de criză, apoi s-au stabilit împreună, părinți, elevi, cadre didactice, cum se pot rezolva și cum se pot preveni astfel de situații de criză.
Punctul culminant a fost marți 23 aprilie, când în Sala de festivități a Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” au participat 60 de elevi, 22 cadre didactice în frunte cu domnul director prof. ing. Danielescu Gabriel, 22 de părinți de la clasa a IX aJ, 8 părinți reprezentanți ai Comitetului pe școală, Comisar de Poliție Monica Manolache, Inspector de Poliție Cătălin Manea, de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea, domnul Razvan Candrea, de la Centrul de resurse umane psihologul școlar Silviu Brebuleț.
Activitatea organizată și moderată de prof.Diaconu Sofia, reprezentantă a Comitetului de părinți pe școală și de prof. Fâsan Mihail, Coordonatorul de proiecte și programe educative al colegiului, a cuprins vizionarea filmelor educative, „ Cheia este la tine, Tu decezi”, respectiv „Alcoolul nu te face COOL”, prezentarea de materiale audio video privind prevenirea accidentelor de circulație, a violenței în școală și în comunitate, prezentarea riscurilor utilizarii rețelelor de socializare, prezentarea efectelor nocive ale consumului de alcool, droguri, tutun, prezentarea de materiale pe suport electronic, dar și tipărite, de sprijin pentru părinți privind implicarea și rezolvarea situațiilor de criza, exemple de buna practică în acest sens, dezbateri intre elevi, părinți cadre didactice și invitați.
„Consider că proiectul inițiat de prof. Diaconu Sofia, precum și realizarea mai multor programe de dialog și colaborare, de implicare și responsabilizare a celor patru factori Elevi- Cadre didactice- Părinți – Comunitate, va avea ca efect micșorarea numărului de situații de criză, la noi în școală, respectiv medierea lor va fi mai eficientă.” a declarat prof. Mihail Fâsan, Consilier educativ la C.T.E.N.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.