Concurs de mediu pentru zona Parcului Natural Putna-Vrancea

* În perioada aprilie 2024 – mai 2024, Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea organizează ediția 2023 a concursului interșcolar, intitulat : „Supereroii din lumea insectelor saproxilice” * Concursul se adresează elevilor din clasele V-VIII din unitățile școlare situate în comunitatile de interes pentru Parcul Natural Putna-Vrancea (comunele Soveja , Vidra , Paulesti, Negrilesti , Tulnici si Nistoresti) .

Scopul concursului este transmiterea de informații referitoare la beneficiile speciilor de insecte saproxilice Rosalia alpina (croitorul fagului) Osmoderma eremita (gândacul sihastru), Morimus funereus (croitorul cenușiu) Lucanus cervus (rădașca) și Cerambyx cerdo (croitorul mare al stejarului) în rândul generației tinere, creșterea gradului de acceptare a insectelor saproxilice în rândul populaţiei locale şi conştientizarea necesităţii acţiunilor de conservare a acestor specii.
Competiția este parte a activității E2 – Activități de conștientizare pentru factorii interesați locali și localnici prevăzută a fi implementată în cadrul proiectului „Conservarea insectelor saproxilice în Carpați – LIFE ROsalia”. Proiectul este implementat de Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea in parteneriat cu Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice ‚ Administrația Parcului Natural Putna-Vrancea si Universitatea din București și este co-finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului LIFE Natură și Biodiversitate. Proiectul își propune să îmbunătățească statutul de conservare al croitorului fagului (Rosalia alpina) prin realizarea de acțiuni demonstrative de creștere a favorabilității habitatelor forestiere din Carpați.

Fiecare elev poate participa în cadrul concursului cu o singură lucrare realizată pe suport de hârtie, format A4, realizată prin orice tehnică (creion, cariocă, acuarelă, pastel, tempera, ulei etc.) . Creațiile trebuie să includă desene care înfățișează una sau mai multe specii de insecte saproxilice protejate care se întâlnesc în arealul Parcului Natural Putna-Vrancea: croitorul fagului (Rosalia alpina), gândacul sihastru (Osmoderma eremita), croitorul cenușiu (Morimus funereus) rădașca (Lucanus cervus) și croitorul mare al stejarului (Cerambyx cerdo) reprezenate astel incat sa reflecte tema concursului.

Lucrările pot fi expediate prin poştă sau aduse personal la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vrancea, la adresa str. Dinicu Golescu nr. 2, Focşani. Lucrările trebuie să fie recepționate de organizator până la data de 17.05.2024. Rezultatul jurizării va fi publicat pe pagina de internet a Proiectului LIFE ROsalia www.liferosalia.ro până la data de 26.05.2024 iar în perioada 26 mai – 08 iunie 2024 va fi realizată o expoziție în Parcul Natural Putna-Vrancea.

Vor fi acordate următoarele premii:
• premiul special care constă într-o excursie în Parcul Natural Putna-Vrancea pentru clasa câștigătorului premiului I și cadre didactice însoțitoare. Excursia de o zi va fi organizată în perioada 29 mai-08 iunie 2024.
• premiul I – bicicletă cu accesorii de intreținere
• premiul II – bicicletă și cască de protecție
• premiul III – bicicletă
• premiul IV – trotinetă si cască de protecție
• premiul V – trotinetă

Mai multe informații despre proiect si speciile enumerate mai sus cat si regulamentul concursului pot fi obținute accesând site-ul https://liferosalia.ro/ .

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.