Copiii cu sindromul Down lansează proiectul “Şi mie îmi pasă de oraşul meu”!!!

Asociatia ABC Down deruleaza in perioada 14 Aprilie – 25 August 2014 proiectul intitulat « Focsani UP Nature » avand ca partener si beneficiar direct « Liceul Tehnologic GG Longinescu ». In cadrul acestui proiect se va amenaja gradina Liceului. Proiect finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania.
Alti parteneri: Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice.
Scopul proiectului este Responsabilitate sociala prin cresterea respectului comunitatii fata de natura, prin implicarea elevilor si a copiilor cu Sindrom Down in realizarea unui spatiu natural, verde, de recreere si educatie.
Obiectivele proiectului urmaresc, printre altele, constientizarea plus-valorilor persoanelor cu Sindrom Down, ca si cetateni ce pot fi implicati in activitatile comunitare. In acest fel, dorim sa aratam celor din jur cat de valorosi sunt copiii si tinerii care sunt diagnosticati cu Sindrom Down. Vrem sa aratam ca iubesc natura si frumosul si au capacitatea sa creeze, sa ingijeasca si sa daruiasca oamenilor si comunitatii un spatiu verde. De asemenea, se urmareste responsabilizarea si sensibilizarea comunitatii locale si a participantilor prin derularea unei campanii de constientizare a importantei spatiilor verzi in mentinerea echilibrelor ecosistemice si a biodiversitatii din mediul urban.
Descriere proiect. Implementarea acestui proiect va duce la amenajarea in cadrul gradinii Liceului Tehnologic GG Longinescu a unei mini gradini botanice care va contine diferite specii de arbori si arbusti, vegetatie ierboasa, diferite soiuri de flori. Vor fi construite alei pietonale, vor fi amplasate cateva trunchiuri de copac in care se vor planta flori. Va fi construit si un labirint din gard viu – vegetatie arbust. Se vor amenaja mici spatii de odihna si recreere formate din banci realizate din trunchi de copac. Se vor construi si amplasa cuiburi si hranitoare pentru pasari, in acest fel, copiii vor invata despre biodiversitatea specifica zonei urbane. Vor fi montate placute continand informatii despre speciile de arbori si arbusti. Elevii liceului GG Longinescu vor fi „profesorii” copilasilor cu Sindrom Down si a celor de la Gradinita Nr 15 (apartinatoare Liceului). Le vor arata copiilor cum sa planteze, cum sa ingijeasca plantele si cum sa protejeze spatiile verzi. Grupul suport care va avea sarcina de a intretine acest spatiu si dupa reamenajare, va fi format atat din elevi ai liceului cat si copii de la Asociatia ABC Down si de la Gradinita nr 15.
“Pe toata perioada de derulare a proiectului vor fi organizate la Gradinita nr 15 si trei Cursuri Nonformale sustinute de Dna Prof. Adriana Holbea, cursuri legate de respectul fata de natura si mediul inconjurator. Astfel, pe 23 Aprilie – “Cum sa generam mai putine deseuri” (Ziua Pamantului), pe 24 Mai – „Prietenii necuvântători – personaje de poveste”
(Ziua Internațională a Biodiversității) si pe 05 iunie – „Natura prin ochiul lentilei” (Ziua Mediului). Va asteptamăm!”, a declarat Decebal Negoita, manager Proiect si Presedinte ABC Down.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.