Cristian DUMITRESCU a inaugurat noua bază sportivă a Liceului „IOAN SLAVICI“ Panciu!!!

Vicepreședintele Senatului României, Cristian Dumitrescu, împreună cu primarul orașului Panciu, Iulian Nica, au inaugurat luni, 15 septembrie 2014, cu ocazia deschiderii noului an școlar 2014-2015, noua bază sportivă a Liceului Teoretic „Ioan Slavici“,

Obiectivul a fost realizat cu fonduri europene, prin proiectul „EDU PANCIU – EDUCAȚIE ȘI CUNOAȘTERE, Proiect pentru extinderea, reabilitarea și modernizarea Liceului «Ioan Slavici», Orașul Panciu, Județul Vrancea“.
La eveniment au mai participat vicepreședintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Ciprian Nicolae Nica și vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare. Primarul Iulian Nica a declarat că, datorită dotărilor moderne de care beneficiază, noua bază sportivă a Liceului „Ioan Slavici“ va putea asigura cele mai bune condiții pentru desfășurarea orelor de educație fizică și pentru organizarea de competiții sportive.
„Începând cu noul an școlar 2014-2015, elevii vor avea la dispoziție un teren de sport modern, cu gazon sintetic, unde vor putea desfășura, în cele mai bune condiții, orele de educaţie fizică, precum şi meciuri de fotbal, handbal sau tenis de câmp. De asemenea, pe acest teren se vor putea organiza şi competiţii sportive, întrucât dotările ei permit acest lucru. Obiectivul dispune de o tabelă de afişaj electronică, instalaţie de sonorizare cu kit microfon, wireless şi alte echipamente specifice, dar şi de o instalaţie de iluminat nocturn“, a precizat Iulian Nica.
Acesta și-a exprimat convingerea că investiția va răspunde tuturor cerinţelor şi exigenţelor unui învățământ modern, la standarde europene şi că terenul de sport va găzdui cele mai frumoase şi atractive evenimente sportive.
Viceprepreședintele Senatului României, Cristian Dumitrescu, a felicitat administrația locală pentru realizarea obiectivului, afirmând că aceasta îi va stimula pe elevi să lase calculatorul, în fața căruia petrec prea mult timp, în favoarea practicării sportului în aer liber. „Din păcate, copiii noștri stau prea mult în fața calculatorului și foarte puțin pe terenul de sport. Sportul este o componentă importantă a educației. Sporturile individuale, sporturile colective, învață copiii să lucreze împreună, îi învață să fie luptători, îi învață să intre în competiție. Iată de ce, astăzi este un moment important. Ne bucurăm că, de ziua începerii școlii, se face și acest dar minunaților tineri și copii din orașul Panciu. Rugămintea mea, adresată profesorilor și părinților, este aceea de a-i atrage și de a-i învăța pe copii să facă sport! Așa vom avea o națiune puternică, sănătoasă, așa vom avea o Românie mândră!“, a spus Cristian Dumitrescu.
Primarul Iulian Nica a ținut să le mulțumească tuturor celor care au contribuit la realizarea noii baze sportive, precum și a proiectului «EDU PANCIU». „Vreau să le mulţumesc, în numele cetățenilor orașului Panciu, domnului preşedinte Marian Oprişan, domnilor deputaţi Ciprian Nica şi Victor Roman, domnului senator Cristian Dumitrescu, precum şi tuturor celor care au crezut în noi şi ne-au ajutat să ducem până la capăt acest proiect. Alături de dumnealor, vă promit că nu ne vom opri aici şi că vom continua să investim, ca şi până acum, în educaţie, convinşi fiind de faptul că un elev bine pregătit va fi un câştig pentru societate şi, mai ales, pentru comunitate!“, a mai spus Iulian Nica.

Primarul Orașului Panciu, Iulian Nica, a asistat luni, 15 septembrie 2014, şi la slujba de sfințire a noului an școlar 2014-2015 de la Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată“, din cartierul Crucea de Sus. Cu acest prilej, copiii au primit, din partea Primăriei Orașului Panciu, câte un set de rechizite. Câte un set de rechizite au mai primit, de asemenea, copiii din toate grădinițele și cei din clasele pregătitoare, elevii din clasele I-IV, de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“, precum și gimnaziștii de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici“. Elevii caselor V-VIII de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“ vor primi rechizite gratuite în cursul zilei de 16 septembrie 2014.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.