Cursuri pentru gestionarea cazurilor de violență și agresiune sexuală asupra copiilor

În perioada 6-7 februarie, un număr de 50 de specialiști din cadrul Directiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea au participat la programul de formare “Prevenirea și gestionarea cazurilor de violenta și agresiune sexuala asupra copiilor” organizat în proiectul JUSTinact, susținut de profesioniști de referință în domeniul asistentei sociale, precum: Emeritus Profesor Maria ROTH, PhD, lector univ. Eva LASZLO, expert în legislație dl. Cristi DĂNILEȚ, formator Andreea EMBER.

Teme abordate:

Tipuri de violenta domestica și abuz asupra copiilor, infracțiunile privind viata sexuala, reglementari naționale, internaționale, abuzul sexual, proceduri de sesizare;

Moduri de intervenție în cazul abuzului sexual asupra copiilor, moduri de protejare a victimelor, instituțiile implicate.

Specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea au participat și la “Programul de training pentru detectarea timpurie a potențialelor cazuri de violenta sexuala și trafic de persoane” implementat de European Center for Legal Education and Research, găzduit de Centrul pentru Drepturile Omului și Migrație al Universității Româno – Americane.

Scopurile proiectului:

Reducerea numărului de cazuri potențialele violenta sexuala și trafic de ființe umane în rândul românilor și ucrainienilor;

Creșterea capacității actorilor din prima linie privind prevenirea și identificarea timpurie a cazurilor;

Îmbunătățirea procesului de integrare și adaptare a victimelor.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.