Descentralizarea, discutată în cadrul Comitetului Director al UNCJR

Preşedinţii Consiliilor Judeţene, membri în cadrul Comitetului Director al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), au discutat, joi, despre descentralizare, împreună cu Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

În cadrul şedinţei care a avut loc în Salonul Alb de la Senatul României, Preşedintele UNCJR, Marian Oprişan a arătat că cel mai mare avantaj al descentralizării este acela că instituţiile vor fi în legătură directă cu cetăţeanul.

”Dacă cetăţeanul este nemulţumit de prestaţia unei instituţii, în raport cu interesele sale, el nu mai trebuie să facă, ca până acum, drumul spre capitala ţării, să se ducă la doamna ministru sau la domnul ministru să-şi rezolve problema, să scrie un memoriu şi aşa mai departe. De data asta cetățeanul vine la primarul municipiului sau la preşedintele Consiliului Judeţean”, a opinat preşedintele UNCJR.

Prezent la întâlnire, Vicepremierul Liviu Dragnea a lansat invitaţia Colegiului Director al UNCJR ca, pe parcursul săptămânii viitoare, să aibă o dezbatere legată de descentralizarea sistemului sanitar, împreună cu responsabilii din Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor Publice.

La şedinţa Comitetului Director al UNCJR s-a hotărât ca în cadrul Biroului UNCJR Bruxelles să îşi desfăşoare activitatea şi Uniunea Comitetelor Regionale din Moldova, asociaţie cu care UNCJR are, în derulare, un parteneriat.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.