Elevii Școlii Anghel SALIGNY au onorat Ziua Mondială a Teatrului!

„Magia nu apare din mintea regizorului, ci din inimile actorilor” (James Cameron).

            Acesta a fost motto-ul activităţii de astăzi, dedicată Zilei Mondiale a Teatrului, în care elevi ai Şcolii Gimnaziale „Anghel Saligny” din Focşani, au desfăşurat activitatea „Actori mici, suflete mari!”.

            Împletind secvenţe din celebrele basme studiate în anii copilăriei cu teatrul modern, elevii clasei I A, coordonaţi de doamna profesor pentru învățământ primar Maria Ţecu au pătruns în lumea minunată a „măştilor”, dând viaţă personajelor din poveştile şi basmele româneşti şi universale: „Păcală” (Petre Dulfu), „Fetiţa cu chibrituri” (Hans Christian Andersen), „Cenuşăreasa”, „Albă ca Zăpada”, „Scufiţa roşie” (Fraţii Grimm) etc.

            Potrivind jocurile de cuvinte, elevii clasei a IV-a A, coordonaţi de doamna profesor pentru învățământ primar Mihaela Alstanei, şi-au introdus părinţii şi invitaţii în atmosfera secolului al XIX-lea, interpretând schiţa „Five o̕ clock”, moment umoristic din opera scriitorului Ion Luca Caragiale.

Cu ţinute de epocă, micii actori au pătruns într-o lume plină de haz, în care „râd toţi cu multă poftă”, uimindu-şi invitaţii cu talentul şi pasiunea lor pentru teatru.

Lăsând la o parte „teatrul de odinioară”, al bunicilor şi părinţilor, două eleve din clasa a V-a A, coordonate de doamna profesor Aurelia Avram au adus în atenţia auditoriului prin dialogul satiric „Nu citeşti o carte?”, după Ion Dianu, preocupările şi preferinţele tinerilor moderni.

Cules din folclor, monologul „Nae Hârcioagă”, interpretat de o elevă a clasei a VI-a B, coordonată de doamna bibliotecar Liliana Leonte, a stârnit amuzamentul auditoriului.

Moderatoarea, elevă în clasa a VIII-a A, a fost cea care a introdus publicul în „febra evenimentului” şi a momentelor colegilor din clasele mai mici, „actorii” cu suflete mari.

Părinţii i-au susţinut şi s-au implicat în activitate, descoperind interesul, talentul şi pasiunea copiilor pentru teatru, depăşind barierele cotidianului.

„Îndreptând elevul spre abordarea textului literar din mai multe perspective, astfel încât să i se dezvolte orizontul cultural şi spiritual, am apelat la TEATRU. Prin intermediul  teatrului se schimbă perspectiva asupra lecturii”, afirmă directorul unităţii de învăţământ, profesorul Mircea Lazăr.

DIRECTOR,

prof. Mircea LAZĂR

COMUNICAT DE PRESĂ BIROUL DE PRESĂ ȘI RELAȚII PUBLICE

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.