Focşăneni – Citiţi şi daţi mai departe!!

Mai jos va anexez copia unei petitii inaintata secretarului de stat Gabriel Piscociu, seful Departamentului relatii cu publicul de la Palatul Cotroceni, pe care ar fi bine sa o cititi cu atentie, deoarece se face vorbire si de banii Dvs., nu numai de ai mei.
Va amintesc ca am simtit un gust amar atunci cand din cei 100 de experti contabili, membri ai CECCAR Vrancea, contactati de mine, pentru ca in calitatea lor de cetateni ai mun. Focsani, sa semneze ca vor sa afle structura de pret a mc de apa, au semnat numai 2, dar nu m-am lasat descurajat de aceasta lasitate.
Dupa cum cred ca s-a observat, teoria mea mioritica prin care am afirmat ca “asa cum capra desteapta ciobanul, asa si foamea ii va destepta pe focsaneni”, incepe sa se adevereasca.
Ce a avut la baza aceasta teorie, care a deranjat pe ici pe colo ?
Faptul ca in Vrancea datorita POLITICII DE PARJOLIRE  care s-a dus dupa anul 1990, a facut ca Vrancea dupa locul 25 in “intrecerea socialista” la productia industriala si agricola, asa cum se situa, conform statisticilor vremii, pana in anul 1990, a ajuns acum unul dintre cele mai sarace judete ale tarii, unde salariul mediu este cu 30% mai mic decat salariul mediu de la nivelul Romaniei.
Din 8oo de lei cat este salariul mediu in Vrancea, focsanenii nu vor putea plati unele dintre cele mai scumpe facturi la servicii din tara (en. termica, apa, canal, gunoi), conditie in care vor fi nevoiti sa gandeasca.
Gandind, cu siguranta isi vor impune respectul in fata celor care se fac vinovati de POLITICA DE PARJOLIRE dusa in Vrancea, indiferent de culoarea  politica a persoanelor in cauza.
Ulise Grosu
Domnului secretar de stat
Gabriel-Cristian Piscociu
Domnule Secretar de Stat,
Subsemnatul, Ulise Grosu, cu domiciliul stabil in mun Focsani, str. Constitutiei, nr. 9, ap.10, avand in vedere ca Dvs ati pretins in adresa nr. 336/18.01.2012, citez : “Totodata, va comunicam faptul ca au fost analizate si problemele expuse de dumneavoastra, pe care sustineti ca le aveti cu anumite persoane fizice si juridice si s-a constatat ca acestea exced competentelor Administratiei Prezidentiale.”, imi permit sa va amintesc urmatoarele :
1. Presedintele Traian Basescu a spus cu ani urma despre dl. Gabriel Oprea ca ar fi “seful mafiei personale a d-lui Adrian Nastase”, iar ca urmare a unei reevaluari l-a numit ministru in guvernul Boc.
2. Presedintele Traian Basescu a intervenit direct la o televiziune si timp de aproape o ora l-a desfiintat practic pe dl. Raed Arafat, pentru ca apoi sa-i ceara scuze si sa-l roage sa revina in functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii.
Avand in vedere cele aratate mai sus, deoarece in petitia mea nu spun povesti cu Alba ca Zapada, Capra cu trei iezi etc, asa cum spunea un fost coleg de al Dvs., respectiv dl. Lazoroiu, care dupa ce dl. presedinte Traian Basescu l-a numit ministru la Munca, la doua trei luni, dupa modelul Gabriel Oprea, l-a reevaluat si l-a demis, se impune SA VA REEVALUATI SI DVS. ADRESA NR. 336/18.01.2011.
De ce se impune o astfel de reevaluare ?
a. Eu v-am informat despre o monstruozitate, incompatibila cu principiile unui stat democratic, membru UE si anume ridicarea unei persoane de pe strada, fara ca aceasta sa fi tulburat linistea sau ordinea publica si dusa pentru a fi internata la Psihiatrie, deoarece si-a permis sa deranjeze pe cei doi parlamentari PDL de Vrancea, Sorina Placinta si Razvan Mustea cu probleme de interes public ale focsanenilor pe care ii reprezinta in Parlamentul Romaniei.
b. In petitia nr. condica 75/11.01.2012, inaintata prim procurorului de pe langa Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea, amintesc de faptul ca prin 6(sase) hotarari de instanta care au fost si enumerate, mi s-a refuzat accesul la o informatie de interes public, respectiv structura de pret a mc de apa vandut de CUP Focsani, banuiesc cu scopul de a se acoperi o inginerie finaciara de la CUP Focsani, prin care focsanenilor li s-au furat in timp, multe sute de miliarde lei vechi.
c. Tot in petitia amintita mai sus, amintesc despre complicitatea Parchetului de pe langa Judecatoria Focsani la falimentarea ENET. Poate Dvs. nu va spune nimic ca vara trecuta, mun. Focsani nu a beneficiat de apa calda, iar acum mun. Focsani mai beneficiaza de caldura, deoarece GDF nu a intrerupt gazul metan la ENET, pentru a nu amplifica manifestarile de strada “pro” Basescu, de care cred ca Dvs. nu sunteti la curent.
d. Din petitia inaintata Institutiei Prefectului Vrancea, (anexa la petitia inaintata prim procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Vrancea), rezulta dispretul acestei institutii publice “reformata” de dl. presedinte Traian Basescu fata de problemele de interes public ale focsanenilor.
Daca avem in vedere ca ministrul Igas si-a luat bacaloriatul la 26 de ani, a facut facultati “mucitoresti” pe “banda rulanta”, rivalizand in acest sens cu celebrele “vedete” Bianca lui Bote si Simona Senzual, este firesc pe undeva, ca Institutia Prefectului Vrancea sa-i dispretuiasca pe focsaneni.
Nu este exclus ca si Dvs. sa-i considerati pe bucurestenii din Piata Universitatii, la fel ca senatorul PDL Iulian Urban niste VIRMI si nici nu cred ca ati auzit ca Romania este sanctionata de UE pentru capitolul Justitie.
Imi permit sa va informez, (ca de amintit, nu cred ca este cazul), ca Lenin spunea in una dintre operele sale ca “burghezia proletara care se va forma dupa comunism, va fi mult mai periculoasa decat burghezia inceputului de secol XX” si acum constat ca mare dreptate a avut.
Pentru a fi mai concludent, pe langa catalogarea d-lui senator Iulian Urban a manivestantilor din Piata Universitatii, ca fiind  VIERMI, am sa redau un pasaj de pe blogul d-nei (inca senator de Vrancea) Sorina Placinta, din data de 15.01.2012, care spune totul despre mentalitatea “burgheziei proletare”, citez :
“Vorbeam cu fetele de la fabrica , imi spunea una dintre ele: Sefa, astia cat de greu or munci in timpul saptamanii de ies in strada sambata si duminica, ca eu abia astept sa ajung acasa sa pun capul pe perna! Inconstienta. Asta este cuvantul de ordine. Maine e luni. Sper sa ne luminam, sa ne trezim dimineata si sa mergem la munca. Doar muncind ne va creste venitul. Doar muncind vom putea contribui la modernizarea sanatatii, la evolutia invatamantului romanesc, la cresterea stabilitatii si a securitatii. Nu urland la comanda portavocilor.
Cum va explicati ca se iese in strada pentru o idee si pe pancarte sunt afisate lozici care ataca tot: pe Basescu personal, pe Mitica Dragomir, criza, taxa auto si privatizarea SMURD? Cine a zis ceva vreodata de privatizarea SMURD? Asta neluand in calcul ca serviciul a pornit ca o initiativa privata si a fost asimilata in institutiile statului ca serviciu public. Media de ce nu explica?
Asta e Romania pe care o pregatim copiilor nostri? Suntem si pe retelele internationale de televiziune. Pe CNN, pe Euronews. Nu cu bune , ci cu imaginea instabilitatii. Cu asa oameni, sa nu ne miram ca trece Bulgaria pe langa noi, facandu-ne sfios cu batista. Mizez insa pe oamenii echilibrati, mai greu de manipulat si imi spun ca Scarlett O’Hara: si maine e o zi. De munca.”

Avand in vedere cele artate mai sus, respectuos, va rog, ca dupa modelul d-lui presedinte Traian Basescu sa va reevaluati adresa nr. 336/18.01.2012.
Anexez, materialele de care am amintit mai sus.

20.01.2012                                           Ulise Grosu

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.