Gradaţii de merit fără proiecte!!!

Cadrele didactice nu vor mai fi obligate să întocmească proiecte pentru o perioadă de patru ani cu scopul de a primi gradaţii de merit, potrivit unui ordin al Ministerului Educaţiei, publicat în Monitorul Oficial. Potrivit actului normativ, gradaţiile de merit vor fi acordate pe baza activităţii cadrelor didactice din ultimii patru ani, care va fi evaluată de inspectoratele şcolare pe baza documentelor doveditoare.

Ordinul stabileşte şi ponderea criteriilor care vor fi avute în vedere la acordarea gradaţiilor de merit. Astfel, criteriul activităţilor complexe cu valoare instructiv-educativă va avea o pondere de 80%, cel referitor la performanţele deosebite în inovarea didactică sau managerial, de 10%, cel privind participarea la proiecte, de 5%, la fel ca şi cel privind creşterea prestigiului unităţii de învăţământ sau conexe. În cadrul criteriului referitor la participarea la proiecte vor fi luate în calcul şi proiectele care au fost elaborate şi implementate în baza prevederilor metodologiei anterioare. Depunerea dosarelor pentru obţinerea gradaţiilor de merit va avea loc în perioada 15 martie – 11 aprilie 2013. Ordinul emis de Ministerul Educaţiei abrogă un act normativ similar din 2011 prin care erau aprobate metodologiei şi criteriile privind acordarea gradaţiei de merit în învăţământul preuniversitar. În ordinul abrogat era prevăzut că, începând cu anul şcolar 2014 – 2015, personalul didactic care participă la concursul organizat în vederea obţinerii gradaţiei de merit este evaluat pe baza unui proiect propus de către acesta, pe o durată de patru ani. Prevederile referitoare la evaluarea pe baza proiectului nu se mai regăsesc în noul act normativ. Gradaţiile de merit vor fi atribuite pe o perioadă efectivă de cinci ani, începând cu 1 septembrie 2013. Personalul didactic din învăţământ care a beneficiat de gradaţie de merit până la 31 august 2013 poate participa la un nou concurs. Personalul didactic pensionat nu va mai beneficia de gradaţie de merit de la încetarea contractului individual de muncă pe perioadă nedeterminată în vederea pensionării. Dosarele vor fi analizate în perioada 11-19 aprilie de către inspectorii de specialitate, iar între 25 aprilie şi 3 mai vor fi verificate de către comisia care coordonează concursul. Aprobarea listei cuprinzând punctajele acordate în urma evaluarii este programată pentru perioada 8-11 mai, iar afişarea acesteia, pentru data de 13 mai. Între 15 şi 17 mai vor putea fi depuse contestaţii, iar afişarea rezultatelor finale va avea loc pe 26 mai.

1 Response pentru “Gradaţii de merit fără proiecte!!!”

  1. george says:

    O mare porcarie aceste gradatii de merit … Sunt date de fapt fara niciun merit..Doar hirtii si hirtii, ministerul ar face bine sa le elimine.Celor care merg la olimpiade sa le dea un premiu substantial in bani.
    Pe linga cei care muncesc forte multi au primit gradatii degeaba!!
    In ce tara traim????

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.