Holcim România a inaugurat astăzi, 27 aprilie, noul teren de sport al Colegiului Naţional “Alexandru Ioan Cuza”, reabilitat în urma unei investiţii de 15.000 de euro. Terenul a fost lansat oficial printr-un meci demonstrativ de baschet la care a participat și vicepreședinteleFederațieiRomâne de Baschet, Virgil Stănescu, și care s-a desfășurat în prezența autorităților locale și a elevilor liceului.
În toamna anului 2014, Holcim România a demarat pe pagina oficială de Facebook concursul ”Holcim îți premiază şcoala cu un teren de nota 10!”, sub umbrela proiectului ”Şcoala Zidarilor”. La finalul acestuia, o școală din România urma să câștige reabilitarea unui teren de sport în limita unui buget de 15.000 de euro. Aproximativ 100 de şcoli s-au înscris în concurs și peste 100.000 de persoane s-au implicat în procesul public de votare, care a generat mii de comentarii şi distribuiri pe Facebook. Şcoala care a obţinut cele mai multe voturi şi care a beneficiat de reabilitarea terenului de sport este Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” (CNAIC) din Focşani, Vrancea.
Premiul câştigat de Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” reprezintă un nou succes obţinut de Colegiu în cei 125 de ani de activitate şi un real sprijin pentru performanţa sportivă a celor 1.092 de elevi.
“CNAIC reprezintă pentru judeţul Vrancea o emblemă a calității în educație, o dovadă în acest sens fiind performanţele obţinute de-a lungul timpului de elevii noştri, care au ajuns să reprezinte România la cele mai înalte niveluri. Prin construirea noului teren de sport sponsorizat de Holcim România, vom reuşi să menţinem viu spiritul competitiv şi bucuria elevilor de a dedica mai mult timp sportului şi activităţii fizice, atât de importante pentru o creştere echilibrată a copiilor. Ne bucurăm de sprijinul acordat de companii și este minunat că acestea dorescsă se implice în comunitate”, a declarat Marius Poll, Directorul Colegiului Naţional “Alexandru Ioan Cuza” din Focşani.
”Bucuria oferită elevilor din CNAIC prin sponsorizarea terenului de sport reconfirmă dorința noastră de a crea valoare în comunitățile locale. Credem că sprijinirea educației și investiția în tineri reprezintă un mod cu adevărat sustenabil pentru dezvoltarea comunităților. Sponsorizarea oferită în cadrul proiectului Școala Zidarilor vine ca o continuare firească a strategiei companiei noastre pe termen lung de a construi fundații pentru viitorul societăţii”, a adăugat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România.
Prin intermediul acestui concurs, elevii şi cadrele didactice din întreaga ţară au semnalat o nevoie reală a şcolilor din România: lipsa infrastructurii pentru terenuri de sport. Acesta este motivul pentru care Holcim România a lansat provocarea de a reabilita un teren de sport şi altor companii, sub umbrela campaniei: „Holcim îţi predă ştafeta la fapte bune”. Mai multe detalii despre inițiativă și lista școlilor cu terenuri necesită reabilitare pot fi accesate pe site-ul Holcim: www.holcim.ro/itipredastafeta.html
“Cele peste 100 de şcoli înscrise în acest concurs ne-au determinat să facem mai mult decât reabilitarea terenului de sport din Focşani. Prin urmare, am lansat provocarea de a reabilita un teren de sport altor companii, în speranța că tot mai mulți elevi se vor bucura de infrastructura necesară practicării sporturilor preferate. La rândul lor, acestea vor trebui să predea ştafeta şi altor companii. Credem cu tărie că împreună putem face diferenţa.Suntem onoraţi să anunţăm că partenerul nostru Adeplast a acceptat provocarea în mod oficial, devenind prima companie care s-a alăturat demersului „Holcim îşi predă ştafeta la fapte bune”, a declarat François Petry, Directorul General al Holcim România.
Adeplast este cel mai important producător local de materiale de construcţii, cu trei platforme industriale în Oradea, Ploieşti şi Roman, fiind producătorul nr. 1 de sisteme termoizolante din România. Din 2014, Adeplast este singurul producător român care a obţinut certificatul european ETAG 004 pentru Izotherm.
Iniţiativa de reabilitare a terenului de sport face parte din programul Şcoala Zidarilor, un program gratuit de formare profesională oferit de Holcim România, conceput şi dezvoltat special pentru meşterii care îşi doresc o specializare în domeniu şi dobândirea de cunoştinţe noi privind cele mai noi tehnici în construcţii şi cele mai bune materiale utilizate în lucrările de zidărie. Holcim România a lansat proiectul Şcoala Zidarilor în 2012, iar de atunci a instruit aproximativ 550 de zidari. Absolvenţii Şcolii Zidarilor au posibilitatea de a obţine un certificat oficial de competenţe de la Autoritatea Naţională pentru Calificări.
Despre Holcim România
Holcim (Romania) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Alesd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 800 de angajați. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro şi pagina oficială de Facebook: facebook.com/holcimromania
Holcim este unul dintre cei mai importanţi furnizori de ciment şi agregate (nisip şipietriş), betoane şi asfalt, precum şi servicii conexe. Grupul deţine participaţii minoritare şi majoritare în aproximativ 70 de ţări, pe toate continentele.
Despre Adeplast
AdePlast este unul dintre cei mai importanţi producători români din industria materialelor de construcţii. Deţine trei platforme industriale în România, situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.
Oradea: Capacitatea de producție este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea şi tencuieli decorative şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS) pe an, având inclusă și capacitatea de producție de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.
Ploiești: Platforma industrială cuprinde o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cub, la care se adaugă fabrica de vopsea, tencuieli decorative şi lacuri şi emailuri pe bază de apă, cu capacitate de 50.000 tone pe an.
Roman: Platforma industrială include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi.