Investițiile CUP – noi locuri de muncă!!! Încă 110 milioane de euro în Vrancea de la Uniunea Europeană!!!

Compania de Utilități Publice Focșani va mai angaja încă aproximativ 40 de persoane pentru a opera stațiile de epurare ce se vor recepționa anul acesta. De anul viitor CUP speră să demareze lucrările la un nou proiect de investiții estimat la 110 milioane de euro.

Conferința de presă a CUP a fost susținută de către directorul general al CUP – Gheorghe Vasilescu în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Vrancea – Dragoș Bârlădeanu și a prezentat bilanţul lucrărilor la “Reabilitarea şi extinderea fronturilor de captare, aducţiuni, staţii de clorare, rezervoare şi staţii de pompare în aglomerările Odobeşti, Mărăşeşti, Panciu şi Adjud”, valoarea contractului fiind de peste 31 milioane lei, fără TVA.
„Datorită acestor investiţii calitatea apei a fost îmbunătăţită fiind captată de la adâncimi mai mari, volumul a crescut, fiind asigurate rezerve suficiente pe timp de secetă, iar siguranţa consumului de apă a devenit o certitudine graţie staţiilor de clorare, laboratoarelor de analiză şi sistemelor de monitorizare aliniate la cele mai înalte standarde. De asemenea în zone precum Odobești am deconectat consumatorii pirați care se racordaseră la vechea rețea. Prețul serviciilor CUP va fi unic pentru toate localitățile deservite, inclusiv orașele“, a declarat directorul societăţii CUP SA Focşani, Gheorghe Vasilescu. Directorul CUP Focșani a afirmat că localitățile care nu doresc să se alăture proiectului CUP trebuie să-și rezolve singure problemele ulterioare. “Nu este nimeni obligat să se alăture proiectelor noastre numai că nu cred că mai au asemenea oportunități de finanțare a unor investiții de o asemenea importanță și mărime. Comunele care nu doresc acest lucru trebuie să-și facă sistemele cu fonduri proprii. Orice investiție prin intermediul proiectelor noastre este condiționată de aderarea la VranceaAqua deoarece așa cere Uniunea Europeană. Dacă au acum sisteme funcționale este foarte bine, problemele dumnealor vor apare peste câțiva ani când vor fi avarii care trebuiesc remediate. Toate aceste tipuri de lucrări costă și cer personal specializat”, a adăugat Gheorghe vasilescu.

În cadrul proiectului Vranceaqua 2 au fost incluse 38 de localităţi din județul Vrancea cu peste 2000 de locuitori, care trebuie să se conformeze la normele de mediu până în anul 2018. Este vorba despre: zona de sud – Răstoaca, Vulturu, Năneşti, Călieni, Măicăneşti, Ciorăşti, Tătăranu, Bordești, Slobozia Ciorăşti, Milcovul, Gologanu, Bilieşti, Suraia, Vânători, Cîrligele, Coteşti, Gugeşti, Dumbrăveni, Urecheşti, Popeşti, Sihlea, Obrejiţa, Tâmboieşti, Slobozia Bradului; zona Adjud – Păuneşti, Rugineşti; zona Panciu – Fitioneşti, Moviliţa, Străoane; zona Odobeşti – Broşteni, Vîrteşcoiu, Boloteşti, Jariştea; zona turistică – Soveja, Lepşa, Greşu. De asemenea, vor fi realizate lucrări de completare în localităţile incluse deja în proiectul Vranceaqua-1: în oraşele Focşani, Adjud, Panciu, Odobeşti, Mărăşeşti şi în localităţile limitrofe Focşaniului, Goleşti şi Cîmpineanca.

Lasa un comentariu

*

BREAKING NEWS

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.