Licitație pentru proiectarea Canalului Siret-Bărăgan finalizată!

Licitația pentru faza de proiectare a tronsonului din Vrancea al canalului (km 5 – km 23) în valoare de aproximativ 7 milioane de lei a fost finalizată, urmând ca execuția propriu zisă să înceapă în anul acesta.

Pentru ca proiectul să-și atingă obiectivele (peste 50.000 de hectare) este nevoie de investiții și în amenajările de irigații care preiau apa din canal. În acest sens, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare Vrancea (ANIF) a trimis o notă conceptuală Consiliului Tehnico-Economic (CTE) din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu privire la investițiile necesare după finalizarea celor 18 km ai Canalului Siret-Bărăgan.

Practic, situația actuală a canalelor secundare de irigații trebuie pusă la punct printr-o investiție de început (amenajarea Biliești – Slobozia Ciorăști), pentru a putea fi irigate în fază incipientă 20.000 de hectare teren agricol.

Astfel, localitățile Garoafa, Răstoaca, Vânători, Suraia, Biliești, Slobozia Ciorăști, Milcovul și Vulturu, datorită infrastructurii existente deja, vor putea fi primele beneficiare ale investițiilor în Canalul Siret-Bărăgan.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.