Lunea neagră a internetului – ziua în care WWW ar putea dispărea!

Calculatoarele cu Windows, dar şi Mac-urile, tabletele, smartphone-urile. Dacă calculatorul vostru a fost infectat aţi putea avea o surpriză mare: internetul nu va mai exista. Şi asta şi din cauza FBI.
Apocalipsa nu mai aşteaptă. Începând cu primele ore ale zilei de luni, sute de mii de calculatoare din lumea întreagă sunt în pericol de a fi infectate. Adio internet: oricine va încerca să se aventureze pe site-urile cele mai cunoscute din lumea întreagă, de la Facebook la Apple, va fi aruncat afară din world wide web, susţine La Repubblica. Şi de vină ar fi inclusiv FBI. Totul a ajuns într-un tribunal din New York.

Lunea neagră a internetului vine de departe. În noiembrie anul trecut, atunci când FBI a anunţat că a blocat o centrală de hackeri care opera din Rusia până în Statele Unite. Bandiţii au reuşit să acceseze patru milioane de calculatoare în toată lumea, totul într-o asociaţie criminală în valoare de 14 milioane de dolari. În acest caz, malware-ul numit DnsChanger schimbă chiar adresa dns. Practic, calculatorul infectat navighează pe un internet paralel creat de hackeri, în care site-urile nu mai sunt ceea ce par. Cam pentru orice cauti eşti trimis pe un site pirat.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.