Mâine începe simularea la Evaluarea Națională!

* Luni, 20 martie, încep probele simulărilor pentru Evaluarea Națională, prima fiind Limba și literatura română * Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30 iar probele încep la ora 9.00 * Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 2 ore * Peste o săptămână va începe și simularea națională a examenului de Bacalaureat *

Probele pentru simularea Evaluării Naționale sunt limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă) și matematică. Subiectele și baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul simulării examenelor naționale din acest an sunt publicate zilnic, la ora 15:00 (după încheierea fiecărei probe.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Amintim faptul că, în acest an, Ministerul nu a mai publicat teste de antrenament. Ca urmare elevii s-au putut pregăti pentru simulare rezolvând subiecte din testele de antrenament de anii trecuți.

Evaluarea Națională 2023 are loc în perioada 19-22 iunie, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial. Proba la Limba română se va desfășura pe 19 iunie, iar proba la Matematică este programată pe 21 iunie.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.