Mari câștigători la Concursul Național de Vinuri „BACHUS 2023”: Moșia Panciu și Domeniile Panciu din Vrancea!

Concursul Național de Vinuri ”Bachus” 2023, ediția a XII-a, și-a desemnat astăzi câștigătorii, din cele 335 de probe de vinuri albe, rose, roșii și spumante înscrise de producători din cele mai cunoscute podgorii din țară.

Câștigătorii marilor medalii de aur pe categorii sunt:

* Vinuri Păncene SA – brandul ”Moșia Panciu” – vinul ”Reina”, soiul Icewine, din anul 2021 – categoria vinuri albe

* Domeniile Blaga SRL Buzău – vinul ”Fințești”, soiul Cabernet Sauvignon + Merlot + Cabernet Franc din anul 2022 – categoria vinuri rose

* Velvet Winery Dealu Mare – Cabernet Sauvignon – categoria vinuri roșii

* Natura SRL – brandul ”Domeniile Panciu” – vinul ”Domeniile Panciu – Blanc de Blancs”, soiul Chardonnay, anul 2016 – categoria spumante

Datorită numărului mare de probe înscrise la categoria vinuri albe, și locul secund, care a întrunit cel mai mare punctaj dintre medaliile de aur, a fost premiat, respectiv producătorul Vinum Capidava SRL Constanța, brandul ”Crama Darie”, cu vinul ”Cuvee Ruxandra”, soiul Chardonnay, anul 2022.

Premiile au fost înmânate de președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, și de Georgel Costache, președintele concursului și vicepreședinte al Asociației Degustătorilor Autorizați din România.

”Prin intermediul acestui concurs am dorit să promovăm vinurile de calitate și să recunoaștem excelența în domeniul vinurilor românești. Mă bucur că printre câștigători se află și vinuri din Vrancea, fapt care demonstrează că județul nostru este recunoscut pentru potențialul său viti-vinicol și aici se produc vinuri de calitate”, a spus președintele Consiliului Județean Vrancea – Cătălin TOMA.

La fel ca în fiecare an, câștigătorii concursului de vinuri vor beneficia de o recunoaștere specială din partea Consiliului Județean Vrancea și vor fi premiați prin plata costurilor pentru înscrierea și transmiterea probelor de vin la prestigiosul Concurs Mondial de Vinuri de la Bruxelles de anul viitor, astfel încât aceștia vor avea oportunitatea de a-și face cunoscute produsele la nivel internațional.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.