Marian Oprisan a fost achitat în procesul dosarului Căprioara!!!

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea și al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene – Marian Oprisan, a fost achitat astăzi, după ce a fost trimis în judecată de DNA în 2006, pentru fapte de coruptie * Decizia magistraților Judecătoriei Cluj-Napoca nu este definitivă * Toți ceilalți învinuiți au fost achitați și ei *

“Dumneavoastră, jurnaliştii, din păcate, nu aţi crezut în mine şi aţi prezentat lucrurile altfel. Am crezut tot timpul în justiţie. Am spus-o în repetate rânduri că în cazul meu s-a comis o eroare. Am demonstrat că fostul preşedinte al României a dat ordin în 2005 să mi se facă acest dosar. Important e că există justiţie în România, că statul roman trebuie să-şi consolideze în continuare instituţiile justiţiei, atât parchetele, cât şi să îi recompenseze pe toţi magistraţii cinstiţi, care garantează statul de drept”, a declarat Marian Oprişan, la B1 TV.

Toți ceilalți învinuiți Valeria Teodorescu – fost director al Direcţiei Economice, Ion Costeanu – fost director al Direcţiei Tehnice, Liviu Rusu – fost şef al Serviciului Drumuri şi Poduri din cadrul Direcţiei Tehnice, Valeriu Iacob – diriginte de şantier și fostul vicepreședinte al CJ Vrancea – Mircea Diaconu (decedat) au fost achitați. Procurorii au susținut că o comisie de licitație de la Consiliul Județean, numită de Marian Oprișan, ar fi încredințat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, virați de Ministerul Transporturilor, Construcțiilor și Turismului unor firme neeligibile.
Alte acuzații se refereau la achiziția hotelului “Căprioara” din crângul Petrești si la sumele cheltuite pentru întreținerea unităților de protocol Vila “Rucăr” și “Hanul dintre Vii”, situate în localitățile Soveja, respectiv Cîmpineanca, imobile pentru întreținerea cărora Consiliul Județean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.

foto: evz.ro

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.