Misiune pirotehnică la Golești!

* Un proiectil exploziv, calibrul 75 mm și 1 corp proiectil exploziv calibrul 75 mm au fost descoperite astăzi, 27 martie, în comuna Golești, în timpul efectuării unor lucrări agricole *

După ce evenimentul a fost anunțat prin apel la numărul unic de urgență 112, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea s-a deplasat în cel mai scurt timp la locul indicat și a derulat o misiune de asanare a terenului, pentru înlăturarea oricărui pericol. Muniția descoperită a fost ridicată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, urmând a fi distrusă ulterior, prin explozie controlată.

Deoarece îmbunătăţirea vremii permite efectuarea lucrărilor agricole, în această perioadă numărul cazurilor în care sunt descoperite elemente de muniţie neexplodată este în creştere. Având în vedere pericolul la care se expun cetăţenii în momentul descoperirii acestora, reamintim că acestea nu trebuie atinse, ridicate ori transportate în alte locuri, deoarece, în ciuda gradului avansat de deteriorare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.