Oamenii de afaceri prezenți la Topul IMM Vrancea cer înghețarea prețului la energie și a pensiilor parlamentarilor!

* Ieri, la restaurantul Laguna, cei mai performanți agenți economici au fost premiați în cadrul evenimentului „Topul IMM Vrancea“ * Oamenii de afaceri vrânceni vor un preț fix la energie și înghețarea pensiilor parlamentarilor * Ca de obicei șefii administrației locale și județene precum și politicienii au fost nelipsiți de la eveniment *

Președintele Patronatului IMM Vrancea, Ion ROMAN i-a felicitat pe premianți și a menționat că cea mai mare provocare pentru mediul de afaceri sunt prețurile la energie. „În primul rând felicitări pentru rezultatele obținute. Datorită dumneavoastră economia județului Vrancea înregistrează creștere dar trebuie să spunem că suntem deranjați de creșterile de prețuri la electricitate și gaze. Cerem înghețarea acestor prețuri precum și a pensiilor parlamentarilor până în luna mai a anului viitor“, a spus Ion ROMAN.

Potrivit Patronatului IMM Vrancea cele mai performante firme din județul nostru, în funcție de mărimea acestora, au fost:

Microîntreprinderi: PANDORA INT Focșani

Întreprinderi mici: RIKORA FLM – Jorăști

Întreprinderi mijlocii: METALE INTERNAȚIONAL.

Întreprinderi mari: AURORA COM Odobești

Ce au spus politicienii

Din partea autorităților locale au participat președintele Consiliului Județean Vrancea – Cătălin TOMA, primarul municipiului Focșani – Cristi MISĂILĂ, prefectul județului Vrancea – Nicușor HALICI.

“Suntem un partener pentru relația public-privat. Încă nu am reușit noi să deschidem toate ușile și toate geamurile dar vă asigurăm că tot ce înseamnă activitatea Consiliului Județean Vrancea este spre a fi la dispoziția dumneavoastră. Am dori de mult mai multe ori răspuns din partea dumneavoastră atunci când sunteți solicitați pentru că am fi ipocriți să spunem că noi cunoaștem ce vă doare. Dacă vă întâlniți doar dumneavoastră și nu reușim să comunicăm unii cu alții avem o problemă. Sunt convins că aveți multe soluții, propuneri care trebuie dezbătute și transformate într-o practică. Din păcate în România practica ne omoară. Dar acum sunteți la un moment festiv, ne bucurăm că ne-ați invitat, considerăm că suntem partenerii dumneavoastră și cred că cel mai mare premiu pe care dumneavoastră ați putea să ni-l dați nouă este încrederea. Vrancea are foarte multe oportunități de afaceri dar ne trebuie conținutul, adică omul care să genereze afacerea, iar noi administrația să vă susținem prin măsuri economice. Ușa mea este deschisă. Mulțumesc că existați și știu dacă putem să facem ceva, facem dar măcar să nu vă încurcăm“, a afirmat Cătălin TOMA, președintele Consiliului Județean Vrancea, în fața celor invitați.

Fără contribuția dumneavoastră noi, ca autorități locale, nu am putea să ducem mai departe proiectele și să ne onorăm toate obligațiile pe care le avem de îndeplinit. Felicitări pentru premiile obținute și vă mulțumesc pentru implicare. Primăria Focșani va fi, în continuare, un partener de nădejde, astfel încât să duceți mai departe proiectele începute și să veniți cu idei noi pentru că suntem deschiși unui dialog constructiv”, a declarat și primarul Cristi MISĂILĂ.

La rândul său prefectul județului Vrancea, Nicușor HALICI a adăugat că speră ca Guvernul să găsească o soluție pentru criza din energie. „Vom căuta în perioada următoare să găsim cele mai bune soluții și din punct de vedere al sustenabilității în acest context mondial. Criza actuală este mai complicată decât criza pandemică. Afacerile au reușit să se mențină într-un anumit echilibru în cei doi ani de pandemie am stat izolați. Toți am sperat că după terminarea pandemiei, lucrurile vor reveni la normal dar, din păcate, am intrat într-o altă criză“, a spus prefectul județului Vrancea, Nicușor HALICI .

La eveniment au participat, în calitate de invitați speciali, secretarul general al Consiliului Național al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania- Stelică Fudulea și președinta Patronatului Național al Femeilor de Afaceri din IMM – Elena Coandă care au onorat astfel împlinirea a 30 de ani de la înființarea Patronatului IMM.

foto: cont facebook Cristi Valentin MISĂILĂ

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.