Paradă militară impresionantă de ZIUA NAȚIONALĂ!

* Militarii vrânceni- forță și profesionalism! De la impresionanta paradă militară nu au lipsit bateriile HIMARS * Astăzi, în Piața Unirii din Focșani, vrânceni de toate vârstele au asistat la ceremonialul organizat cu prilejul Zilei Naționale, la care au participat președintele Consilului Județean Vrancea, Cătălin TOMA, alături de vicepreședinții Marian OPRIȘAN și Ionel Cel-MARE, subprefectul Claudia Lavinia SERAFIMCIUC, parlamentari de Vrancea, primari, consilieri județeni și locali, șefi de instituții publice *

Militarii Garnizoanei Focşani au participat în Piața Unirii la ceremonia militară dedicată Zilei Naționale a României. La festivitate au luat parte autoritățile publice, militari în activitate, rezervă și retragere precum și numeroși locuitori ai municipiului Focșani. Activitatea s-a încheiat cu defilarea personalului și tehnicii din cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ion Cuza”, Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea, Penitenciarului Focșani și SALVAMONT Vrancea. Evenimentele de 1 Decembrie 2022 au fost organizate în Focșani de Primăria Municipiului în colaborare cu Garnizoana Focșani, Instituția Prefectului și Consiliul Județean Vrancea.

* Mesajele oficialităților *

”De 1 Decembrie, haideți să ne gândim profund la ceea ce înseamnă astăzi, pentru fiecare dintre noi, după doi ani de pandemie și un război la granițe, Ziua Națională a României. Pentru noi, România este acasă. Din păcate, vremurile pe care le trăim au făcut ca mulți români să nu mai fie acasă. De aceea, în calitate de autoritate județeană, în parteneriat cu Guvernul României, suntem obligați să avem respect față de valorile acestui minunat popor. Suntem liberi, pentru că suntem într-o alianță puternică, pentru că apărăm valorile creștine, ale familiei. România merită mult mai mult respect, dar respectul vine și prin ceea ce facem noi. Fie că suntem acasă, fie că suntem peste hotare, haideți să vorbim România așa cum merită ea, la 104 ani de existență. Vă îndemn să avem un respect profund pentru ceea ce au făcut înaintașii noștri. Doamne ajută acest popor!”, a transmis  președintele Consiliului Județean Vrancea, Catalin TOMA.

„Sărbătorim astăzi, ziua noastră, a românilor, o zi cu deosebite semnificații istorice, ce invocă o emoție intensă în inimile noastre, unindu-ne pe toți astfel în jurul unei sărbători ce aparține tuturor. Un gând special mi se îndreaptă și către celelalte simbolurile naționale, imnul național și tricolorul, care ajung sa trezească în inimile fiecăruia dintre noi o emoție sinceră în care se poate regăsi și acum curajul de la lupta pentru idealurile și valorile poporului român! Tradiția autentică românească, costumele populare și dansurile naționale au adus în sufletul nostru mândria de a aparține unui popor curajos, întărind convingerea că noi suntem România!  La mulți ani, România!  La mulți ani, dragi români de pretutindeni!“, este mesajul prefectului județului Vrancea – Nicușor HALICI.

„Din Focșani, Orașul Unirii, vreau să urez tuturor celor care simt românește ”La mulți ani” de Ziua Națională a României!

Pe 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia s-a săvârșit ceea ce a început pe 24 Ianuarie 1859 la Focșani! Căci după victoriile răsunătoare din Primul Război Mondial care au avut loc tot aici, pe plaiurile Vrancei, românii aveau să cunoască, la 1 Decembrie 1918, un moment de împlinire națională și statală – Unirea cea Mare!

Și pentru că acum 104 ani, pe data de 28 noiembrie 1918 reprezentanţii Bucovinei proclamau în Palatul Mitropolitan Unirea cu România, am adresat astăzi, de Ziua Națională a României, o scrisoare primarului din Cernăuți pentru a demara, împreună, procedurile de înfrățire a celor două orașe ale Unirii!

Iată mai jos textul acesteia:

”Pornind de la realitatea că în Cernăuţi se afla cea mai importantă comunitate a românilor din Ucraina precum și sediul unor  importante asociaţii ale românilor, care au lucrat cu perseverenţă în direcţia menţinerii identităţii culturale a românilor din Bucovina de Nord noi, reprezentanții Municipiului Focșani dorim să vă transmitem salutări cordiale.

Știți că, din perspectiva faptului că Focșani este un Oraș al Unirii, am derulat  in ultimii ani proiecte prin care am încurajat interacțiunea cu  copiii și tinerii din Cernăuți pentru promovarea valorilor culturale comune și încurajarea legăturilor cu comunitățile istorice româneşti din afara graniţelor. Pe de altă parte, de un an de zile trăim vremuri dificile și complicate, iar războiul nedrept al Federației Ruse împotriva Ucrainei este o realitate care nu poate fi neglijată.

Ne-am declarat susținerea pentru întreaga Ucraina, dar mai ales pentru frații români care trec prin clipe dificile și ne dorim să facem prin programele de sprijin în structuri de primire publice sau la persoane private, tot ce ne stă în putință ca  refugiații să nu ajungă în situații intolerabile, care presupun pierderea drepturilor de bază, a protecției autorităților și chiar a propriei vieți.

Întrucât valorile și crezul care au condus la înfăptuirea actelor istorice ce au făcut ca atât Cernăuțiul, cât și Focșaniul să poarte titulatura de ”Oraș al Unirii”, nutrim speranța că veți fi de acord să demarăm procedurile necesare înfrățirii dintre orașele noastre. Am încredere că înfrățirea dintre Municipiul Focșani și Cernăuți va pune bazele unui parteneriat  care să dea  șansa etnicilor români din Cernăuți  să poată vorbi limba strămoşilor lor şi să simtă că aparţin neamului românesc, oriunde s-ar afla în lume”.

Pe de altă parte, vreau să îi felicit pe toți elevii din cadrul Consiliului Local al Tinerilor Focșani pentru că au participat la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Naționale a României și au înălțat 104 baloane tricolore!

Le mulțumesc și focșănenilor care au participat în număr mare la ceremonialul militar! Felicitări Garnizoanei Focșani pentru modul în care a organizat Ceremonialul Militar dar și defilarea celor 40 de utilaje aparținând MApN, MAI și Salvamont!

Felicitări Armatei Române, Jandarmeriei Române, Poliției Române, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” și Salvamont Vrancea pentru implicarea în defilarea de 1 Decembrie“, a transmis și primarul municipiului Focșani – Cristi MISĂILĂ.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.