Parcul BĂLCESCU redeschis de Ziua Națională

* Primarul Cristi Valentin Misăilă și Primarul Tinerilor – Bianca Răcoșanu au apăsat butonul magic care a pornit focul de artificii * După mult așteptata “schimbare la față”, Parcul “Nicolae Bălcescu” s-a redeschis, devenind un nou loc de atracție pentru toți cetățenii Municipiului Focșani * În acest an parcul Parcul BĂLCESCU găzduiește și Orășelul Copiilor *

Cu acest prilej focșănenii au avut parte și de numeroase surprize, printre care amintim prezența lui Moș Crăciun, ce a împărțit dulciuri copiilor, momentul artistic susținut de artiștii de la Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”, dar și personajele de poveste, care au adus bucurie pe chipurile prichindeilor prezenți la eveniment. Astăzi au fost aprinse luminile festive, care vor împodobi Municipiul Focșani în aceste Sărbători de Iarnă iar o altă surpriză pentru toți cei prezenți a fost focul de artificii, care a marcat renașterea parcului, după mai bine de 60 de ani.

Zona de șah s-a bucurat de prezența echipei de profil din cadrul CSM Focșani. 

Întins pe o suprafață totală de peste 2,3 hectare, proiectul noului Parc N. Bălcescu a însemnat o reabilitare completă a acestuia, care i-a schimbat complet înfățișarea dar și utilitatea. Aleile pietonale, care se întind pe 6.567 metri au fost mobilate cu bănci și coșuri de gunoi.

Pe lângă aleile de promenadă reabilitate, parcul are o multitudine de fântâni arteziene, cea mai spectaculoasă fântâna arteziană fiind, de departe, cea din centrul parcului, care este dotată cu joc de apă și lumini și un labirint de plante.

Parcul este un loc de atracție pentru toate categoriile de cetățeni: persoane vârstnice, dar și copii, pentru care s-a construit un loc de joacă special, pe o suprafață de 440 mp. Nu au fost uitați nici tinerii care se vor putea distra într-un skate park.

De asemenea, parcul este atractiv și pentru pentru iubitorii de animale, pentru care a fost construită o zonă specială. Fiind gândit ca un loc de relaxare și entertainment, ca o noutate, a fost construit în Parcul Bălcescu un amfiteatru, cu scenă și tribune, iar pasionații de șah vor beneficia de o pergolă acoperită, mese de șah și scaune.

Pentru că este, în primul rând, o grădină publică, pe lângă toaletarea vegetației existente, și montarea unui covor de gazon, întreținut de un sistem de irigare cu aspersoare automate de tip pop-up, cu limitarea ariei de stropire și conductă montată îngropată, în Parcul Bălcescu s-au plantat și 129 de copaci și alte sute de plante ornamentale și trandafiri.

Au fost modernizate și căile de acces, prin construirea a trei porți iluminate în culorile tricolorului: roșu pe latura dinspre Str. Republicii, galben pe latura dinspre Str. Timiș și albastru dinspre Str. Bălcescu. La fiecare intrare se află deja montate rastele de biciclete, mai ales că prin fața intrării din Parcul Bălcescu va trece și pista de biciclete pe care municipalitatea o realizează în cadrul unui proiect european.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.