Parcul BĂLCESCU va fi redeschis pe 1 decembrie!

* Joi seară Parcul Bălcescu va fi redat publicului după o perioadă, începută în 2020, în care a fost renovat * Primarul Cristi MISĂILĂ spune că va fi o seară plină de surprize *

Redeschiderea Parcului “N. Bălcescu” va avea loc la ora 17.00, după mult așteptata modernizare, prilej cu care vor fi aprinse și luminile festive, care vor împodobi tot Municipiul Focșani în aceste Sărbători de Iarnă. Întins pe o suprafață totală de 23.365 metri pătrați, proiectul noului Parc N. Bălcescu a însemnat o reabilitare completă a acestuia, care i-a schimbat complet înfățișarea dar și utilitatea. Aleile pietonale, care se întind pe 6.567 metri au fost mobilate cu bănci și coșuri de gunoi. Pe timp de noapte parcul este iluminat cu ajutorul unui număr de 207 stâlpi de iluminat pe care sunt montate lămpi economice, tip LED și camere de luat vederi, pentru monitorizare. Pe lângă aleile de promenadă reabilitate, parcul are o multitudine de fântâni arteziene, cea mai spectaculoasă fântâna arteziană fiind, de departe, cea din centrul parcului, care este dotată cu joc de apă și lumini și un labirint de plante.

Parcul este un loc de atracție pentru toate categoriile de cetățeni: persoane vârstnice, dar și copii, pentru care s-a construit un loc de joacă special, pe o suprafață de 440 mp. Nu au fost uitați nici tinerii care se vor putea distra într-un skate park. De asemenea, parcul este atractiv și pentru pentru iubitorii de animale, pentru care a fost construită o zonă specială. Fiind gândit ca un loc de relaxare și entertainment, ca o noutate, a fost construit în Parcul Bălcescu un amfiteatru, cu scenă și tribune, iar pasionații de șah vor beneficia de o pergolă acoperită, mese de șah și scaune.

În Parcul Bălcescu sunt disponibile 2 grupuri sanitare și 4 fântâni cu apă potabilă.

Pentru că este, în primul rând, o grădină publică, pe lângă toaletarea vegetației existente, și montarea unui covor de gazon, întreținut de un sistem de irigare cu aspersoare automate de tip pop-up, cu limitarea ariei de stropire și conductă montată îngropată, în Parcul Bălcescu s-au plantat și 129 de copaci și alte sute de plante ornamentale și trandafiri. Au fost modernizate și căile de acces, prin construirea a trei porți iluminate în culorile tricolorului: roșu pe latura dinspre Str. Republicii, galben pe latura dinspre Str. Timiș și albastru dinspre Str. Bălcescu. La fiecare intrare se află deja montate rastele de bicicletă, mai ales că prin fața intrării din Parcul Bălcescu va trece și pista de bicicletă pe care municipalitatea o realizează în cadrul unui proiect european.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.