Paşii FPI în Săptămâna Altfel la Colegiul Tehnic E. Nicolau

Proiectul „Parteneriate active şcoală-întreprindere pentru îmbunătăţirea formării profesionale iniţiale- Paşi în FPI”, care se derulează la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” a continuat cu evenimentul din cadrul programului Săptămâna Altfel.

La expunerea care a avut loc în sala de festivităţi a Colegiului Tehnic E. Nicolau au participat inspectorul general al ISJ Vrancea – Vasilica Zaharia, inspectorul de specialitate – Tincuţa Zahariuc, conducerea CTEN, profesori precum şi reprezentanţii colegiului partener din judeţul Bacău. Programul “Sãptãmâna PASII FPI” face parte din proiectul POS DRU “Parteneriate active scoalã-întreprindere pentru îmbunãtãtirea formãrii profesionale initiale – PASII FPI”, în proiect fiind implicate la nivel national 100 de scoli care scolarizeazã elevi în domeniul tehnic – Electric Electronic. Proiectul a fost implementat de Centrul National de Dezvoltare a Învãtãmântului Profesional si Tehnic, în parteneriat cu Uniunea Generalã a Industriasilor din România.
“Prin acest proiect, se urmãreste explorarea si pilotarea unor abordãri mai active privind parteneriatul social, care sã aducã mai aproape actorii scolii si pe cei ai mediului economic. Acest model de actiune sistemicã identificã o serie de cãi inovative de motivare si antrenare a celor douã categorii de actori ai parteneriatului, prin utilizarea unor strategii moderne, de exemplu, învãtarea mutualã – peer learning, învãtarea prin actiune, schimburile de experientã si de rol, împreunã cu beneficiarii învãtãmântului profesional si tehnic”, a afirmat prof. Vasilica Zaharia, inspectorul general al ISJ Vrancea.
Elevii invitaţi au putut vedea o demonstraţie de robotică făcută de prof. Alexandru Agache procum şi o pasionantă întrecere de educaţie antreprenorială organizată de prof. Rodica Franciuc. Concluzia generală a fost aceea că cel mai important aspect al acestui proiect este legătura practică între şcoală şi piaţa muncii.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.